Stigao dužnik iz Kupa Radivoja Koraća: Snažna odbrana kao put do druge pobede za Partizan

Foto: Partizan NIS

Da je Partizan u velikoj meri napredovao od dolaska Andree Trinikijerija, ne mora se posebno naglašavati jer je to vidljivo ne samo po dobrim rezultatima koje crno-beli postižu, jer oni ponekad mogu da budu i posledica spleta različitih okolnosti.

Očigledno je da to sada nije slučaj, jer su košarkaši italijanskog stručnjaka napredovali u svakom smislu. Pomak je vidljiv ne samo u odnosu prema igri na utakmicama, nego i u samom suštinskom pristupu sportu kojim se bave. Pored toga što igrači pojedinačno podižu kvalitet i sve češće igraju na nivou svojim maksimalnih mogućnosti, ceo tim na svakoj sledećoj utakmici izgleda znatno bolje.

Partizan na vreme slomio Albu, Nemci nisu doneli ritam koji su želeli!

Partizan je između ostalog, doveo i pojačanja na pravim mestima. Sa dolaskom Amerikanca Aleksa Renfroa, drastično se popravila igra Markusa Pejdža i Alekseja Nikolića, a očigledno je i da će Nikola Janković snagom i gabaritima biti od velike koristi u reketu. Crno-beli su pobedili u osam od poslednjih deset takmičasrkih utakmica, a uz nešto sreće, bar je još jedan poraz mogao biti izbegnut. Tu se pre svega misli na utakmicu sa Ritasom.

Situacija u grupi je takva da svi timovi imaju isti učinak posle dva kola. To praktično znači da se mečevi na svom parketu moraju dobijati. Partizan je favorit u duelu sa Monakom, koji je prošle godine igrao u finalu FIBA Lige šampiona, u ligaškom delu prvenstva Francuske završio na drugom mestu. Tada je ovaj sastav vodio Zvezdan Mitrović, kojega je pred novu sezonu zamenio Sašo Filipovski.

Partizan neće imati lak zadatak da zaustavi Kikanovića

Prvu fazu Evrokupa su završili kao pobednici grupe, a koliko mogu da budu opasni, košarkaši predvođeni Elmedinom Kikanovićem i Derekom Nidamom su već pokazali u dvorani ,,Aleksandar Nikolić” kada su polovinom novembra savladali Crvenu zvezdu.

Nekadašnji košarkaš Crveno-belih je uprkos veteranskom statusu, uz beka Pola Lakomba, nosilac igre gostiju. Bio je najbolji pojedinac u oba susreta sa Zvezdom, a za svoj tim postiže najviše poena od početka takmičenja. Zanimljivo je da za Monako igra stariji brat Bandže Sija.

Pešićevo nasleđe, šampionski mentalitet i brza košarka su kvaliteti Albe sa kojima se suočava Partizan 

Oba tima igraju agresivno u odbrani i na mali broj poena, što znači da bi utakmica mogla da bude veoma tvrda. Ako Partizan uspe prvi da promeni ritam i uspostavi kontrolu, sačuvavši pritom kompaktnost odbrane, put ka drugoj pobedi će mu biti otvoren. Takođe je veoma važno da se ne pravi veliki broj grešaka, koji bi u utakmici kakva se predviđa, mogao da bude teško nadoknadiv.

Partizan i Monako su dva puta odmeravali snage u doba nekadašnjeg FIBA Kupa Radivoja Koraća. Nažalost, u sezoni 1982/83, Crno-beli su u četrvtfonalnoj grupi izgubili obe utakmice od svog sadašnjeg rivala.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime