Nesigurna defanziva kobna po Radnički

Radnički

Na paklenih 40 stepeni u Izraelu, Radnički je uspešno odolevao tokom prvog poluvremena favorizovanom Makabiju na prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Defanzivna linija je ipak kapitulirala u drugom poluvremenu pred najboljim igračem izraelskog predstavnika, Kjartansonom, koji je postigao dva gola na ovom meču – 2:0 (0:0).

Fudbaleri Makabija su shodno očekivanjima imali inicijativu i konkretniju igru u napadu. Radnički tokom prvih desetak minuta igrao hrabro i otvoreno. Jedna takva situacija mogla je da ga košta, kada je Rikan dubinskom loptom prebacio odbranu Nišlija i proigrao Atara. Mladen Živković je taj kome bi defanzivna linija trebalo da zahvali što visoko postavljanje nije sankcionisano.

Golman Radničkog je u još nekoliko navrata bio na visini zadatka, pogotovou prvom poluvremenu, tako da mu se nema šta zameriti. Učinio je sve što je bilo u njegovoj moći da ograniči štetu pred revanš na “Čairu”.

Od igrača koji su se nalazili ispred njega, najsigurnije je delovao Radovan Pankov. Nekadašnji igrač Vojvodine je imao najmanje grešaka, a malo je falilo da nakon kornera Stanisavljevića zatrese mrežu, ali se nije snašao na petercu u prvom poluvremenu.

SUPERLIGAŠKI KARAVAN TRAJE – ŠTA KAŽU KVOTE?

Srpski predstavnik više nije želeo da se kocka pa su se njegovi igrači povukli nazad još koji metar, što je omogućilo protivniku da osvaja prostor i nastavi sa ofanzivom. Pokušavao je aktuelni šampion Izraela da „suzi teren“ i kombinuje na malom prostoru, ali izuzev prečke koju je pogodio Kjartanson, nije bilo zamerke za igrače Radničkog tokom prvih 45 minuta.

U napadu je nedostajala adekvatna komunikacija među ofanzivnim igračima Reala sa Nišave, tako da golman Predrag Rajković nije imao posla, iako je u par navrata bilo prostora da se kreira ozbiljnija šansa koja bi ugrozila mrežu Makabija.

Mrkić je pored protivničkog desnog beka Dese bio potpuno odsečen od ostatka ekipe, što je rezultiralo njegovom izmenom već na poluvremenu. Grbić je jedini koliko-toliko pokušavao da poboljša ofanzivni učinak, ali su defanzivci Makabija ostali nepokolebljivi. U revanšu će morati mnogo više da se rastrči.

Početkom drugog poluvremena Mijailovću je nakon ubačene lopte Golase pobegao Kjartanson i načeo mrežu Živkovića. Mijailović je i u prvom poluvremenu delovao nesigurno, tako da generalni utisak glasi da štoper Nišlija u revanšu mora da bude znatno angažovaniji.

Todorovski je takođe bio neupotrebljiv tokom većeg dela meča, a njegov zakasneli start koštao je Radnički penala i  drugog gola. Islanđanin Kjartarson je ponovo pokazao zašto je najbolji igrač ove ekipe. Makedonac se ni u ofanzivnom segmentu nije naročito snašao.

Radnički se u drugom poluvremenu oslobodio pritiska i konačno kreirao konkretnu šansu, ali je sebičnost Mićića. Imao je srpski predstavnik igrača više poslednjih desetak minuta, nakon isključenja Acilija, ali se ispostavilo da će strpljenje i koncentracija u napadu morati da budu na mnogo višem nivou sledeće nedelje na „Čairu“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime