ŠTA SAMARDO SEMJUELS DONOSI PARTIZANU?

Najveće pojačanje Partizana ove godine sletelo je u Beograd pre nekoliko dana. U pitanju je Samardo Semjuels, momak sa Jamajke koga najviše pamtimo iz dresa Olimpije iz Milana.

Posle koledž dana igrao je u Klivlendu, gde ja znao da ima odlične partije. Rekord karijere mu je 23 poena u meču sa San Antoniom, ali je posle tri sezone u NBA rešio da se oproba u Evropi, pa je posle Izraela otišao u Milano.

Tu je pružao ubedljivo najbolje partije u karijeri i bio je ključni igrač Armanija. Visok je 206 centimetara, težak oko 120 kilograma, a fizička dominacija je ono po čemu je poznat.

Kladi se na Partizan! Kvote? Pogledaj!

U dresu Armanija je znao da postiže i preko 30 poena u Evroligi, pa je jasno da je prvo što donosi u Partizan suv kvalitet. Obrad Tomić i Đoko Šalić su svakako za klasu ispod novog košarkaša Partizana. Večeras protiv Igokee nije sigurno da će debitovati, ali se nadamo da ćemo ga bar malo videti na terenu.

PIK, ODBRANA, SKOK

Pogotovo u ABA ligi, teško je naći centra koji bi mogao fizički da odgovori novom centru Partizana. Zna odično da se pozicionira u reketu, a Partizanu su preko potrebni poeni iz reketa. Ni Tomić ni Šalić do sada nisu uspevali da postignu bilo kakav malo zapaženiji poenterski učinak.

Najdžel Vilijams – Gos i Patrik Miler su plejmejkeri sa kojima će Jamajčanin odlično funkcionisati. Oni su pre svega igrači koji se oslanjaju na svoj prodor, tako da će on svojim snažnim blokovima moći da im otvara prostor do reketa.

Takođe u slučaju kada su na terenu on i Novica Veličković bekovi i krila će moći to da iskoriste. pa se očekuje više akcija sa uzastopnim blokovima za Andrića i Vanju Marinkovića.

KVOTE, NOVE IGRE, UŽIVO KLAĐENJE, NAJBOLJI KAZINO!

U kombinaciji sa Pecarskim još više će se otvoriti reket sa Semjuelsa, što će biti ubitačna kombinacija, jer je 1 na 1 Jamajčanin izuzetno dominantan.

Takođe u odbrani će biti izuzetno bitan. Odbrana od pika je izgledala jako loše do sada u redovima crno-belih, pa nije ni čudno što su nekoliko puta mogli da prime preko 100 poena. To je pogotovo navijačima Partizana izuzetno čudno, s obzirom da u poslednje dve decenije teško možemo da se setimo sezone kada je Partizanu odbrana bila slabija strana.

Često su ove sezone plejevi prolazili kroz prazan reket, to više ne bi smeo da bude slučaj. Takođe Partizan je redovno bio lošija skakačka ekipa u svojim duelima, Samardo Semjuels je odgovor i za taj problem.

Muta Nikolić je ranije već imao ekipe sa fizički dominantnim centrom i plejevima koji su odlični u prodoru, setimo se samo Radničkog iz Kragujevca sa Sajmonom i Ćapinom, Stefanom Markovićem…

MOŽE LI DA OŽIVI KARIJERU?

Najveći problem sa Semjuelsom, što je takođe i razlog njegovog dolaska u Partizan je to što mu je karijera u ozbiljnom padu. Posle odlaska iz Armanija u Barselonu imao je nešto slabiju sezonu i posle toga se zaputio u Kinu.

Kratko vreme je proveo u Brindiziju i niko nije siguran kakav Samardo Semjuels dolazi u Partizan. Pogotovo je to problematično sa igračima kao on, koima je glavna karakateristika sjajna fizička sprema.

No, u situaciji kada Partizanu pobede u Evropi nisu imperativ, imaće dovoljno vremena da se dobro spremi i uigra sa ekipom. Pritom mu je tek 28. godina, tako da ovo deluje kao vrhunsko pojačanje za crno-bele, upravo ono koje im je potrebno da se izdignu i uspeju da se pozicioniraju iznad Cedevite i Budućnosti u borbi za prednost domaćeg terena u plejofu ABA lige.

Meč Partizana sa Igokeom počinje u 21 čas i to je prva prilika da vidimo kako će Samjuels izgledati na terenu.