Šta god da se sprema na leto, Karim Benzema ostaje na Santjago Bernabeu

karim benzema-novi ugovor-real madrid
Benzema ostaje u Madridu (FOTO: Lars Baron/Bongarts/Getty Images)

Kada je neko vrhunski igrač u klubu u kome se nalazi najmanje desetorica fudbalera iste klase, među kojima i najbolji na svetu, onda i učinak koji godinama ostvaruje Karim Benzema, može da promakne široj javnosti, ali i da ostane neprcenjiv za ekipu.

Kontraverzni Francuz u svojoj karijeri nema puno stavki kada su u pitanju klubovi, naprotiv. Benzema je pre dolaska u Real igrao samo u Lionu, klubu iz grada u kojem je rođen, ušavši u prvi tim već sa sedamnaest godina. Samo pet godina kasije obreo se na Santjago Bernabeu, istog onog leta kada je beli dres poneo i Kristijano Ronaldo, a četiri godine pre nego što je u Madrid došao tada najskuplji fudbaler, Garet Bejl.

Jedini fudbaler koji u tom trenutku ne bi bio u senci Ronalda da je došao u Real bi bio Lionel Mesi. Ta nemoguća opcija se nije i neće se desiti, a Benzema je u svojoj desetoj sezoni u istom klubu došao u situaciju da bude centralna figura tima i to ne samo u igračkom smislu. Nije tajna da mu u tom pogledu odgovara i naimenovanje Zinedina Zidana umesto Solarija.

Benzema promenio mesto stanovanja – nova adresa je Klub sedam veličanstvenih!

Već se zna da se sprema dosta promena u Realu koje će uslediti na leto. Mnoge zvezde su već viđene na izlaznim vratima, pa čak i neka imena oko kojih je bilo prilično muke da se dovedu kao što je Tibo Kurtoa, a u pitanju je čak i nezamenljivi Serhio Ramos. Karim Benzema, po svemu sudeći, ostaje na Santjago Bernabeu i dalje. S obzirom na to kako se u velikim klubovima ponekad rešavaju stvari, ne samo sa igračima koji imaju velikih zasluga, već i sa trenerima, činjenica da Benzema opstaje deceniju u belom dresu, deluje i više nego impresivno.

Benzema je postigao bar jedan gol protiv svih protivnika u Primeri

Francuski napadač je ove sezone već postigao dvadeset i četiri gola i ostvario deset asistencija u svim takmičenjima. U poslednjoj utakmici je spasao Real od blamaže protiv Hueske, postigavši pobedonosni pogodak samo minut pre kraja. Time je zatresao mreže sve i jednog tima (34) protiv kojeg je nastupio od kada je u Primeri.

To nisu uspeli ni Ronaldo, za sada ni Mesi, a ni Raul.

Nije mu smetalo što je od glavnih svetala pozornice bio zaklonjen gabaritima Ronalda, pa i Bejla. Možda bi se moglo reći da bi on njima nedostajao u istoj meri u kojoj bi nedostajao i samom klubu koji se nalazio u jednom od najlepših perioda u klupskoj istoriji. Retko kada je njegov učinak izostajao, a tajna dugovečnosti ne može da bude utemeljena u činjenici da je igrao okružen izvanrednim fudbalerima.

Najbolje kvote za mečeve La Lige se nalaze ovde

Benzema je u samo tri od svojih deset sezona (uključujući i tekuću) dao manje od dvadeset golova. Jedino što mu možda nedostaje je neki upamtljiv trenutak u finalnim mečevima Lige šampiona u kojima je postigao samo jedan gol. Međutim, to i jeste ono što se lako uoči, dok je u pozadini ostvaren daleko veći rad bez kojeg bi mnoge pukotine postale vidljive.

Sad, kada je Zidan preuzeo stvari u svoje ruke i kada se za leto najavljuje ,,novi” Real, Karim Benzema će u njemu učestvovati kao jedan od nosilaca planiranja i izgradnje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime