Srbija u grupi B sa šampionom Evrope, Nemci na Holandiju!

Danas su u Dablinu izvučene kvalifikacione grupe za Evropsko prvenstvo koje će se igrati širom Evrope za dve godine. Srbija će kvalifikacije provesti u grupi B gde će joj društvo praviti Portugal, Ukrajina, Litvanija i Luksemburg.

Portugal je aktuelni šampion Evrope i tim koji će igrati na završnom turniru Lige nacija. Sa osam bodova, dve pobede i dva remija, završili su takmičenje u grupi sa Italijom i Poljskom. Ponovo će biti gosti u Beogradu, kao i dva puta u bliskoj prošlosti.

IMAMO KVOTE ZA EVROPSKO PRVENSTVO!

Ukrajinci su u prethodnim kvalifikacionom ciklusu igrali daleko iznad očekivanja. Na klupu je seo Andrej Ševčenko i svoj nacionalni tim predvodio do dobrog plasmana. Nisu izborili plasman a u Ligi nacija su igrali u grupi sa Česima i Slovacima i sa devet bodova su osvojili prvo mesto.

Reprezentacija Srbije je i u Ligi nacija igrala protiv Litvanaca, koji su tom prilikom zauzeli poslednje mesto u grupi. Upravo je pobeda nad njima u poslednjem kolu značila plasman Srbije na završni turnir Lige nacija, što je druga opcija za plasman na Evropsko prvenstvo.

Fudbaleri iz Luksemburga doživeli su pravi procvat u poslednje vreme. Ove sezone imaju tim u grupnoj fazi Lige Evrope, a i reprezentacija je beležila sjajne partije. To je krenulo od remija protiv Francuza, da bi u diviziji D zauzeli drugo mesto u svojoj grupi, iza Belorusije.

Glavni cilj prilikom ovog žrebanja bio je izbeći Nemačku. Teško je zamisliti da će Panceri propustiti Evropsko prvenstvo za dve godine, a oni su bili najneugodniji rival iz drugog šešira. Srbija je to uspela a nastradali su Holanđani koji su Nemce i poslali u drugi šešir.

Srbija u grupi B sa šampionom Evrope, Nemci na Holandiju!

Što se tiče timova iz regiona, Hrvatska je prošla veoma dobro. Oni će igrati protiv Velsa i Slovačke, dok će Crna Gora ponovo gostovati Englezima, a u njihovoj grupi su i Bugarska i Češka. Bosna i Hercegovina igraće u grupi sa Italijom i Grčkom, dok će Makedonci na megdan Slovencima.

Evropsko prvenstvo 2020. godine igraće se u 12 gradova. Što se tiče regiona, domaćini će biti Bukurešt i Budimpešta, prvi meč će se igrati u Rimu, a domaćini će biti i Baku, Bilbao, Glazgov, Dablin… Za razliku od dosadašnjih prvenstava, nijedan domaćin neće biti direktno plasiran na finalni turnir.

KLADI SE NA EVROPSKI KLUPSKI FUDBAL!

Celokupno prvenstvo će trajati mesec dana, od 12. juna do 12. jula 2020. godine. Ovakav format smišljen je zbog proslave 60 godina od organizovanja prvog Evropskog prvenstva, pa će se fudbal slaviti širom Evrope tokom tih mesec dana.

Direktan plasman na Euro će izboriti po dve reprezentacije iz svake od kvalifikacionih grupa. Četiri grupe imaju pet reprezentacija, dok šest grupa ima šest nacionalnih timova. Iz svake od njih će proći po dve ekipe a njima će se priključiti i četiri pobednika iz svake divizije Lige nacija!

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime