SRBIJA NA MUNDIJALU: 6.000 kilometara, Emir Kusturica, Sirija i Stara Pazova!

Srbija Aleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrovic Srbija - Gruzija, Serbia - Georgia fudbal kvalifikacije 9.10.1017. Oktobar 9. 2017. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Srbija će posle osam godina pauze nastupiti na Svetskom prvenstvu, a tu su nam zagarantovane tri utakmice – sa Kostarikom, Brazilom i Švajcarskom! A na svom putu ka nokaut fazi – koliko će “Orlovi” preleteti?

Reprezentacija Srbije je izabrala bazu u kojoj će boraviti tokom prvenstva. To je Svetlogorsk, gradić na 35 kilometara od Kalinjingrada, u izdvojenom delu evropske Rusije. Odatle će naša ekspedicija ići na svoje mečeve!

PRVO PUTOVANJE – SAMARA KAO SIRIJA

Prvi meč će naš tim odigrati sa Kostarikom, a mnogi smatraju da će od rezultata tog duela umnogome zavisiti sudbina “Orlova”. Oni će da bi došli do Samare gde se meč igra morati da pređu skoro 2.000 kilometara.

To je otprilike dva sata leta, a kada bi naš tim išao kolima – to bi bilo putešestvije od 16 sati! A kada bi se išlo peške to bi ispao put od oko 11 dana!

Naravno da “Orlovi” neće pešačiti, a nećeš ni ti! Ako odigraš tiket sa tri para iz Meridian Mundijal lige, možda BAŠ TEBE pošaljemo u Rusiju?

SAZNAJ VIŠE O TOME!

Ovaj put iznosi kao onaj od Beograda do Saratova ili Nižnjeg Novgoroda. Samara je udaljena od Svetlogorska kao i Sirija od prestonice Srbije, a kada bi krenuli iz Knez Mihailove ulice, dok bi prešli tu distacu stigli bi u centralni Egipat.

Ne samo da će naši momci preći jednom tu distancu, nego će se iz Samare i vratiti u Svetlogorsk, odakle sledi sledeća faza puta!

ŠVAJCARSKA – KAO KOD KUĆE

Vrlo je verovatno da je upravo zbog duela sa Švajcarcima naš stručni štab odabrao Svetlogorsk kao destinaciju za bazu. On je samo 35 kilometara udaljen od Kalinjingrada, tako da će ovo biti potpuno poznata situacija za “Orlove”.

Srbija se za svoje mečeve u Beogradu sprema u Staroj Pazovi, koja je udaljena tridesetak kilometara od Beograda. A upravo TI možeš iz Srbije pravo na Mundijal, samo je potrebno da odigraš jedan tiket iz Meridian Mundijal lige, sa tri para na njemu!

PISALI SMO I O BAZI SRBIJE – GDE JE SVETLOGORSK

Zajedno sa povratkom u bazu to će biti 70 pređenih kilometara, tako da pred duel sa Brazilom na zatvaranju grupne faze tim Mladena Krstajića neće biti umoran od putovanja.

Taj meč dolazi pet dana i imaće Krstajić i njegov stručni štab dovoljno vremena da odmore, pripreme i motivišu svoje igrače za utakmicu sa Brazilcima.

BRAZIL – IDEMO NA MORE

Brazil – samba, fudbal i plaže! Putovanje do Moskve gde će Srbija na Lužnjikiju igrati sa “Selesaom” podseća na plaže i more! Distanca koju će Bane Ivanović i drugovi preći je 1.100 kilometara – kao kada iz Srbije idete za Bodrum, Marmaras ili Krit!

Ako bude dobio još neku nagradu u Kanu – toliko će do njega iz Beograda putovati Emir Kusturica, a igrači Crvene zvezde su u decembru 2005. godine toliko putovali do Strazbura. Tamo su nažalost odigrali 2:2 i nisu uspeli da se plasiraju u nokaut fazu Lige Evrope.

SVAKOG PONEDELJKA U 19H – MERIDIAN UŽIVO EMISIJA! EVO ŠTA NAM JE REKAO IVICA ILIEV!

Nadamo se da to neće biti kraj puta za “Orlove”, a kao što je u našoj emisiji rekao Milan Živadinović – mi smo uvek znali da igramo protiv Brazila.

Sveukupno sa vraćanjem u bazu Svetlogorsk, “Orlovi” će preleteti preko 6.000 kilometara. Koliko je to zapravo?

Ako kao referentnu tačku, kao i do sada, uzmemo Beograd – to je razdaljina između prestonice Srbije i Katmandua. Toliko je od nas udaljen i glavni grad Tanzanije Dar es Salam, a nešto je dalji mongolski Ulan-Bator.

Neverovatna razdaljina koju će preći naši fudbaleri ipak neće biti ništa što druge reprezentacije neće iskusiti. Rusija je ogromna država, a organizatori prvenstva su želeli da u svaki kraj zemlje dovedu turiste.

Jedan od njih možeš biti i ti, ako odigraš jedan tiket iz Meridian Mundijal lige. Potrebna su ti tri para i minimalna uplata od 50 dinara, 0.5 € ili 1 KM!