Srbija među starijim ekipama na Svetskom prvenstvu, a najmlađi tim svima probudio sumnju!

Fudbal Soccer U21 Play off Second leg Norveska U21 v Srbija U21 Sergej Milinkovic-Savic (L) and Martin Samuelsen Dramen, 15.11.2016. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Bivšem selektoru Slavoljubu Muslinu zamerano je da nije dovoljno šanse u nacionalnom timu dao mladim igračima i zaista – Srbija je među starijim ekipama na Svetskom prvenstvu.

Ako se računa prosečna starost igrača koji su nastupali u ovim kvalifikacijama, ubedljivo najstariji tim ima Panama. Debitant na Mundijalima je u proseku na teren izvodio tim star 29, 4 godine, a jedini timovi pored njih koji su imali prosečnu starost od preko 29 godina su Island i Kostarika.

SRBIJA – RUSIJA ZA SAMO 50 DINARA! PRAVAC MUNDIJAL!

“Orlovi” dele 21. poziciju na ovoj listi zajedno sa Portugalom sa prosekom od 27.7 godina, ali verovatno će taj tim biti nešto mlađi na Mundijalu. Očekuje se da Sergej Milinković-Savić i Andrija Živković sigurno budu u sastavu,a igrači koji bi mogli da podmlade ovaj sastav su i Milan Gajić, Vukašin Jovanović, Mile Svilar…

Ubedljivo najmlađi tim imaju Nigerijci, ali ovaj podatak je prilično pod znakom pitanja. Još od velikog uspeha Nigerije na Svetskom prvenstvu 1998. godine vode se polemike o godinama nigerijskih igrača.

Pričalo se da su Nvanko Kanu i Taribo Vest završili karijere sa preko 50 godina, a u to da Obafemi Martins u ovom momentu ima 33 godine verovatno više niko ne veruje.

JEDAN TIKET TE DELI OD RUSIJE! ŠTA ČEKAŠ?

Slede Nemci sa prosekom godina 25.7 i Englezi sa prosekom 25.9. Danci takođe imaju izuzetno mlad tim, a zatim idu Senegal, Francuska, Iran, Južna Koreja, Švajcarska, Tunis…

Argentina i Španija su u proseku starije od 28 godina, što bi pogotovo moralo da zabrine Argentince, koji su se jedva dokopali Mundijala i hitno im je potrebna sveža krv u nacionalnom timu.

SRBIJA OSVAJA SVETSKO PRVENSTVO! KAD JE OVAKVA KVOTA, ZAŠTO NE PROBATI?

Ova generacija Urugvaja takođe dolazi do svog zenita (prosek godina 28.7), a videćemo da li će nova generacija predvođena Betankurom, Valverdeom, Pereirom i Gomezom uspeti da ponovi igre Suareza, Forlana, Kavanija i drugova.

Jesu li Nigerijci zaista toliko neiskusni? Može li ova generacija Argentine konačno da uzme trofej ili će Nemci i Francuzi dominirati? Mnogo je pitanja, a Svetsko prvenstvo je sve bliže!