SRBIJA DOBILA DOBRE VESTI: Italijani ZNAČAJNO oslabljeni stižu u Beograd!

romeo-saketi-italija-srbija-bogdan-bogdanović
Italija očekuje Srbiju u finalu! (FOTO: Guliver)

Današnji dan je definitivno rezervisan za reprezentativnu košarku. Nakon što je Srbija i selektor Kokoškov otvorila karte, isto su učinili i Italijani.

Verovatno i najveći takmac našoj selekciji na kvalifikacionom turniru u Beogradu biće značajno oslabljeni na tom turniru što je potvrdio i selektor Romeo Saketi.

Već je bilo poznato da u prestonicu Srbije neće doputovati as Atlante Hoksa Danilo Galinari kao i vremešni Marko Belineli, a danas smo saznali da neće biti ni Luiđija Datomea!

Praktično će Italijani igrati bez trojice od četvorice nosilaca igre. Očekuje se da u Beogradu bude samo Nikolo Meli koji igra za Dalas.

Ipak, selektor “azura” se ne predaje i smatra da njegova selekcija može do povoljnog rezultata u Beogradu.

– Sport je mnogo naučio u ovom smeru. Setite se fudbalske reprezentacije Danske iz 1992. godine koja je naknadno pozvana na Evroposko prvenstvo da bi ga na kraju osvojila. Čuda se dešavaju, s vremena na vreme, ali se dešavaju. Međutim, ne smemo da razmišljamo samo o Srbiji, već da idemo korak po korak. Imaćemo nekoliko dana da pronađemo konekciju sa različitim glavnim igračima.

Napominje Saketi da igrači koji su na pripremama imaju izuzetnu radnu etiku i volju da ostvare veliki uspeh u Beogradu.

– Zaista, došlo je do eksplozije mnogih mladih ljudi. Neki studiraju na američkim koledžima, drugi se razvijaju u Evropi. Imaju lepa lica, lep stav. Tokom treninga u Pinzolu bilo je mladih koji su se borili, neke smo morali da “uhapsimo” zbog fizičkih problema, ali oni su želeli da nastave da treniraju. Nekada smo zapadali u očaj jer je bilo malo igrača za nacionalni tim, ali sada možemo da vidimo ljude pred kojima je svetla budućnost u plavom dresu.

Pored Meli, očekuje se da prva zvezda Italije u Beogradu bude košarkaš Golden Stejt Voriorsa Niko Menion koji će debitovati za “azure”.

Turinir u Beogradu počinje 29. juna i trajaće do 4. jula.

KOKOŠKOV: Selektor govorio o povređenima, a ima i dobru vest oko Milutinova!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Boško Đurovski: Ronaldo bi meni sedeo na klupi! | Moj Ugao

8 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime