U malom mestu Vrelo, u opštini Ub, poznatom po tome što je baš iz njega potekao jedan od fudbalskih velikana današnjice – Nemanja Matić, upriličen je pravi praznik fudbala.

Za mališane iz kolubarskog kraja ovo je, bez preterivanja, bio dan koji verovatno nikad neće zaboraviti. U Vrelu, ili tačnije na terenima SC FK Vrelo Sport su upriličeni ceremonija svečanog otvaranja Karavana radosti i prijateljstva.

U spektakularnom programu uživali su svi: i deca i odrasli, i takmičari i navijači… A kako i ne bi kada je događaj svojim prisutvom uveličao upravo Nemanja Matić, idol mnogih devojčica i dečaka koji stasavaju na fudbalskim terenima i ambasador Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Upravo iz zahvalnosti njemu i svemu onome što on već godinama čini za SIM-ovce, Igre su po prvi put ove godine došle u Vrelo i opštinu Ub. Deca iz ovog dela Srbije imala su zaista dan za pamćenje: ne samo da su uživala u svojoj omiljenoj igri i u druženju s jednim od najboljih igrača današnjice, već su doživela i niz drugih iznenađenja za koja se postarao tim Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Spektakl u režiji Matića i Igara: U mestu Vrelo održane SIM!
Matić je oduševio prisutne (FOTO: SIM)

Nemanja Matić je izvodio početne udarce na svim mečevima, slikao se sa klincima koji su želeli, davao izjave velikom broju predstavnika srpskih medija i nekoliko sati proveo je na Igrama.

-Hvala svima što su se danas okupili, a pre svega našoj deci. Hvala i Sportskim igrama mladih što su odlučili da dođu u malo Vrelo. Ova organizacija je možda i jedina organizacija koja se trudi da promoviše prave vrednosti, koje je u ovo vreme veoma teško promovisati. Ponosan sam i na puno gostiju i medija koja su danas bili u Vrelu, našem malom ali prelepom selu i uživali ste u atmosferi stadiona Mirko Žaki Matić.

-Sportske igre mladih rastu iz dana u dan i puno ljudi zna za ovu organizaciju. Jako mi je drago što su uz mene u regionu uz Igre i Luka Modrić, Edin Džeko i mnogi drugi poznati sportisti. Svi mi se borimo za našu decu i njihovo lepo odrastanje. U narednih pet šest godina sam siguran da će uz region i cela Evropa znati za nas, za Sportske igre mladih – istakao je ambasador Sportskih igara mladih, Nemanja Matić, as Mančester Junajteda.

Pre ove ceremonije, deca su u Vrelu u proteklom periodu igrala kvalifikacione turnire, a pobednici grupa su se sada takmičili na finalnim utakmicama kako bi izborili plasman na Državno finale koje će se održati u drugoj polovini septembra.

Spektakl u režiji Matića i Igara: U mestu Vrelo održane SIM!
Matiću je bilo vrlo zanimljivo u Vrelu (FOTO: SIM)

Uoči početka mečeva, Ivana Jovanović, predsednica SIM Srbije je uručila posebno priznanje Nemanji Matiću istakavši da je poseta Vrelu upravo znak zahvalnosti ovom, kako je rekla – velikom čoveku, sportisti i prijatelju Igara.

Kao što je poznato, Sportske igre mladih u regionu koncipirane su po uzoru na prave Olimpijske igre. Na ovaj način deca imaju mogućnost da osete doživljaj velikih Olimpijskih igara, o kojima sanjaju svi sportisti.

Upravo zbog toga, nezaobilazan deo svake ceremonije otvaranja jeste polaganje zakletve prijateljstva i paljenje plamena prijateljstva. U Vrelu je zakletvu u ime takmičara položila talentovana fudbalerka Tijana Martić, članica FK Vrelo sport, a u ime sudijske organizacije Nikola Šajinović.

Baklju prijateljstva uneo je Luka Lukić, mlada nada fudbala i član FK Vrelo Sport. Kada je plamen prijateljstva zablistao i u Vrelu, konačno su mogle da počnu i utakmice u kojima su najtalentovaniji fudbaleri obezbedili sebi prolaz u finale.

Na opšte oduševljenje klinaca, početni udarac na prvoj utakmici izveo je Nemanja Matić, a pobednici su na kraju imali čast i privilegiju da im upravo njihov idol uruči diplome, medalje i poklone.

Mnogim malim fudbalerima ovakav dan bi značio ispunjenje jednog od najvećih snova. Deci u Vrelu možda i više, baš zato što i budni sanjaju da jednog dana pođu putem momka iz njihovog kraja kome aplaudira čitav svet.

Za Igre nema stajanja. Karavan radosti i prijateljstva, nastavlja svoj put po Srbiji. Već u nedelju na redu je Valjevo, dok će Igre obradovati decu Batočine u ponedeljak.

NEMA POVRATKA Matić jasno i glasno rekao svoju odluku

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Fudbalski kutak: Udarac iz ugla #10 | ŽELjKO URDAREVIĆ

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime