Opštini Priboj pripala je čast da bude domaćin svečanog otvaranja Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije za 2020. godinu.

Ceremonija proglašenja grada domaćina, na kojoj je predstavnicima opštine Priboj uručena Zlatna povelja, upriličena je ovog utorka u prelepoj sali pribojskog Doma kulture. Time je otpočela kampanja pod nazivom “Priboj te zove”.

Ovaj događaj je, inače, prethodno bio planiran za 17. mart. Tada je trebalo da se održi svečana akademija uz bogat kulturno-umetnički program. Međutim, organizatori su zbog proglašenja vanrednog stanja u našoj državi, bili primorani da taj skup odlože. Budući da su i dalje na snazi mere Vlade Republike Srbije propisane radi zaštite od širenja pandemije, svečanost ni ovog puta nije mogla da bude realizovana u skladu sa prvobitnim planovima, već su praćena uputstva.

Upravo zbog toga će i tačan datum ceremonije otvaranja Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije Priboj 2020. biti naknadno saopšten. Očekuje se da to bude u toku juna meseca.

Kako ističu zvaničnici Igara, program će, kada se za to budu stvorili uslovi, biti priređen u skladu sa merama i preporukama nadležnih institucija.

U planu je da se tada u Priboju održe SIM sportski dan. Dakle, koncert na trgu FAP-a, kao i spektakularni vatromet, koji po tradiciji Igre organizuju u svim gradovima domaćinima.
“PRIBOJ TE ZOVE” Održana ceremonija povodom Sportskih igara mladih
Boris Mrdović i Ivana Jovanović (FOTO: Meridian sport)

– Grad Priboj nestrpljivo čeka početak Igara. Kod nas se gotovo svakodnevno priča o Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih. Ovo je velika priča, Igre spajaju region i tu su pre svega za decu. Afirmacija i razvoj sportskih vrednosti i bavljenje decom su nešto za čim svi stremimo. Kroz Igre deca trebaju da uživaju i da šire prijateljstvo širom naše Srbije , ali i van granica – istakao je Boris Mrdović, predsednik Skupštine opštine Priboj.

Zanimljivo je i to da će se ove godine, po prvi put od osnivanja Igara u našoj zemlji, u Priboju održati i državna prvenstva u tri sportske discipline.

Poznato je, inače, da je Beograd još od 2014. grad domaćin državnog prvenstva Igara u svih deset sportova.

Ove godine će se, za promenu, u Priboju održati državna prvenstva u atletici. To su trka na 60 metara za dečake i devojčice, za dve uzrasne kategorije: 2009. i mlađi i 2011. i mlađi. Uz to i šampionat u igri između dve vatre, zaštitni znak Igara u celom regionu, za 2011. godište i mlađe. Takođe i takmičenje u malom fudbalu za dečake (uzrast 2009. i mlađi).

Tako je i Priboj proglašen za grad iz koga će ove godine krenuti baklja prijateljstva i Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

– Želim da kažem veliko hvala opštini Priboj na tome što je postala deo SIM porodice u 2019. godini i što smo najlepšu sportsku priču, u interesu dece Priboja, Srbije i regiona, veoma uspešno realizovali. Hvala vam što ste prepoznali značaj naše manifestacije. Hvala vam na podršci i posebno hvala na tome što ste istinski zavoleli Igre. Koristimo priliku da vam se zahvalimo i na dva priznanja. Za 2019. godinu naša organizacija dobila ih je od Sportskog saveza Priboj, naših tehničkih partnera koji su od prvog dana postali i naši istinski prijatelji. Visoki pokrovitelj Igara od osnivanja u našoj zemlji je Vlada Republike Srbije. Najveći doprinos Igrama pružio je i pruža Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije – rekla je, između ostalog, Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Ona je dobila povelju zaslužnog građanina Priboja, koja je dodeljena tek drugi put u istoriji ove opštine.

OBAVEZNO POGLEDAJTE Fudbalski kutak iz karantina – 10. epizoda: Evropsko prvenstvo 2016. godine

40 KOMENTARA

  1. Ovi se šale. Jeste li vi pali s marsa, kao ništa se ne dešava… Daj mi naše da naplatimo, neka se deca što više zbliže…ALO::::ima li koga kod kuće…

  2. Svaka cast za ideju i organizaciju, jeste da ce ove godine biti malo drugacije ali treba nastaviti sa ovim i ulagati u ovakva takmicenja na kojim se razvijaju mladi talenti

  3. Drago mi je da je Priboj domacin, sigurno to necu propustiti.
    Lepo je sto ovakav dogadjaj bas u Priboju, za Pribpj i okolinu ovo je velika stvar i veliki dogadjaj.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime