RUSIMA ZALUPLJENA VRATA GOTOVO SVUDA: Pljušte suspenzije na sve strane!

1
rusija-zabrana-doping-olimpijske igre-danska-dres
Rusima su zabranjena takmičenja u mnogim sportovima! (FOTO: Guliver Images)

Ratni sukob koji vode Ukrajina i Rusija doneo je dosta toga negativnog i pre svega po najveću zemlju na svetu. Rusima su zalupljena mnoga sportska vrata, a mi smo odlučili da napravimo kratak presek.

Krenućemo najpre od fudbala gde su tamošnji klubovi dobili zabranu igranja u evropskim takmičenjima pa je tako Lajpcig direktno prošao u četvrtfinale Lige Evrope pošto je Spartak Moskva – izbačena.

Isto se desilo i sa reprezentacijom Rusije koja neće igrati u baražu za Svetsko prvenstvo. Dosta su na to uticale Poljska, Švedska i Češka.

Zatim, Rusima je oduzeto i domaćinstvo turnira Lige nacija u odbojci, a zatim i organizacija Svetskog prvenstva planirana za avgust ove godine!

Još uvek se ne zna da li će i reprezentacija te zemlje biti izbačena sa šampionata, a trenutno se nalazi u grupi sa Srbijom…

Kada smo kod košarke, Evroliga je za sada suspendovala ruske klubove Zenit, Uniks i CSKA kao i Lokomotivu Kubanj iz Evrokupa.

U ovom trenutku su svi njihove mečevi samo odloženi, a postoji i mogućnost da im svi rezultati ostvareni na terenu budu – poništeni.

CSKA-Zvezda-Evroliga
Ruski klubovi su suspendovani iz Evrolige!
(FOTO: euroleague-net)

I FIBA se priključila sankcijama pa je tako Rusima zabranila učestvovanje u takmičenjima pod njenim patronatom. Prvo naredno su kvalifikacioni prozori za Svetsko prvenstvo krajem juna. Videćmo da li će Rusije tu i biti…

– FIBA je i dalje veoma zabrinuta zbog aktuelnih događaja u Ukrajini i izražava najdublje saosećanje sa žrtvama. U skladu sa rezolucijom Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta i njenim razlozima, FIBA je odlučila da ruskim timovima i zvaničnicima neće biti dozvoljeno da učestvuju u FIBA košarkaškim i 3×3 takmičenjima do daljeg.

Za sada će se regionalna VTB liga nastaviti, ali u izmenjenom sastavu. Istupio je iz takmičenja estonski Kalev, dok je poljska Zelena Gora za sada samo zamrznula učešće. Mada postoji veoma realna mogućnost da i ona istupi.

Takođe, Zenit, CSKA i Uniks su dali voljno gotovo svim strancima pa je za očekivati da će biti dramatično oslabljeni u nastavku lige.

Ruski teniseri poput Danila Medvedeva, Aslana Karaceva, Andreja Rubljova, Karena Hačanova i ostalih su dobro prošli pošto će moći da nastave da se takmiče, ali bez isticanja ruske zastave.

zavrsni-masters-medvedev-djokovic-rusko mentalitet
Ruski teniseri će moći da nastave da se takmiče!
(FOTO: Guliver Images)

To neće biti slučaj i sa teniskom reprezentacijom Rusije kojoj će biti zabranjeno učešće na Dejvis kupu kao i ATP kupu.

U rukometu su već otkazani mečevi Rusa sa Srbijom koji su trebali da se odigraju 18. i 19. marta u Beogradu i Kragujevcu.

Ranije su Rusi izbačeni i sa ragbi takmičenja, a čeka se reakcija iz još nekih sportova poput vaterpola, hokeja…

MERIDIAN TIPOVI: Dan za Kup utakmice – jedna je posebna!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Crvena zvezda – Partizan 2:0 | Atmosfera, navijanje, bakljade! 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime