NEVEROVATNA PRIČA KOŠARKAŠA OLIMPIJAKOSA: Bio u zatvoru, spavao u kolima, a sada stiže na F4 Evrolige!

olimpijakos-SHAQUIELLE MCKISSIC
Olimpijakos je šampion Grćke! (FOTO: Guliver)

Bek Olimpijakosa Šekil Mekisik definitivno nije najveća zvezda Evrolige, ali svakako je igrač koji ima i te kako zanimljivu priču.

Mekisik ističe da mu je neverovatna situacija u kojoj se sada nalazi, s obzirom na teško odrastanje i dosta toga teškog što je proživeo kao mlađi.

Sada ga čeka F4 Evrolige sa Olimpijakosom, ali nije sve uvek bilo tako idealno.

– Nisam voleo školu, ispisao se iz srednje škole, sa koledža… Spavao sam u kolima. Bio sam beskućnik. Tako sam živeo. Kada vidim uspeh koji sam sada postigao, sa svojom divnom familijom – ženom i sinom… Za mene je to san koji je ostvario, osećam se kao ratnik – rekao je Mekisik.

Proveo je tri meseca u zatvoru i bio dve godine na uslovnoj zbog pokušaja pljačke, a posebno se osvrnuo na reči sudije koji mu je rekao ‘vidimo se uskoro’.

– Čekam da se povučem kako bih zapravo imao energiju da ga nađem, pošaljem mu razglednicu, pratim ga na instagramu ili nešto slično. Nije važno. Ja sam verovao. To je ono što je bilo potrebno – rekao je košarkaš.

Godine 2010. upucan mu je najbolji prijatelj, u čiju čast i nosi broj 40 na dresu, a svojevremeno je i izbačen iz stana, pa je tri nedelje zajedno sa drugom spavao u kolima.

– To je bilo skoro kao zatvor, ali ne tako intenzivno, jer smo mogli da jedemo gde smo želeli. Bilo je nekomforno spavati u kolima svako veče, ali morali smo. Kada me neko pita: ‘Je l’ ti OK da spavaš na podu?’, kažem im da ne znaju ni pola priče, spavaću na podu“ – ispričao je košarkaš Olimpijakosa.

UTAKMICA SEZONE ZA ALIMPIJEVIĆA: Turska u euforiji, pritiska nema, ali ni prava na grešku!

OBAVEZNO POGLEDAJTE:  Ognjen Radosavljević: Liga šampiona, Zvezda i Partizan u Evropi… | Sport Fokus Podcast EP47

 

5 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime