STOP NASILJU NAD ŽENAMA: Kompanija Meridian novim spotom poslala JAKU PORUKU! (VIDEO)

meridian-stop-nasilju-nad-ženama
Stop nasilju nad ženama! (FOTO: Meridian)

Svakog 25. novembra obeležava se Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a Srbija ga ponovo dočekuje sa poražavajućom statistikom.

Nasilje nad ženama dešava se svakog dana. Na našim ulicama, na trotoarima, u autobusima… U kafićima, restoranima, u klubovima. Ali, najćešće u četiri zida!

Ako primetiš nasilje, prijavi ga. Ne okreći glavu. Nemoj da kažeš: To nije moja stvar. To se tiče svih nas. Celog društva.

Ako je u stanu ispod, ti nemoj da budeš iznad situacije – prijavi nasilje.

Nasilje nad ženama ne sme da bude tabu. Ako si žrtva – prijavi ga.

Nasilnici ne smeju da se osećaju sigurno – prijavi ga.

Ja neću da ćutim. Ja hoću da pomognem. Mi zajedno to možemo da zaustavimo. Moramo. Prijavi nasilje nad ženama. Budi nečiji heroj.

https://www.youtube.com/watch?v=5u_vAP6VgbI&t=9s
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obeležava se širom sveta, ali ga mnoge žene “dočekuju” u strahu za sopstveni život.

Kako se ne bismo svakog 25. novembra suočavali sa poražavajućom statistikom, koja kaže da je u protekloj deceniji ubijeno preko 9.000 žena, važno je da se protiv nasilja nad ženama borimo svakog dana.

Nasilje nad ženama nije problem samo žrtava, već celokupnog društva i zato je važno da ustanemo protiv torture i psihičkog i fizičkog zlostavljanja.

Kompanija Meridian nastoji da podigne svest o nasilju nad ženama i pomogne u borbi protiv istog.

Osim što širom regiona uspešno posluje više od dve decenije, Meridianbet i na delu, sopstvenim primerom i modelom poslovanja pokazuje da je društveno odgovorna kompanija – posebno kada je reč o politici rodne ravnopravnosti, ekonomskom osnaživanju žena i nultoj toleranciji na bilo koji vid nasilja i diskriminacije.

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, kompanija Meridian podseća javnost da rešavanje ovog problema mora imati prioritet ne samo u radu državnih organa, već i u funkcionisanju poslovne zajednice, koja ima veoma važnu ulogu u promovisanju kulture tolerancije i uvažavanja.

Za nasilje su odgovorni nasilnici i nema opravdanja bez obzira na okolnosti.

Zajedno ih možemo pobediti. Ne krivite sebe i ne pravdajte nasilnike! Niste same. Pozovite 0800 011 011 i potražite pomoć.

I u najtežim trenucima kroz koje kao društvo prolazimo već skoro dve godine – jedna poruka se ne sme zaboraviti: STOP NASILJU NAD ŽENAMA!

NAJBOLJI USLOVI ZA NAVIJAČKI TIKET: Pridruži se borbi “večitih“ i zaradi keš!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Milan Makarić: Dancima sam pokazao srpski mentalitet! | Sport Fokus Meridian EP31

 
 

5 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime