Španija će po svemu sudeći ipak igrati sa reprezentacijom takozvanog Kosova u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Prvo se pojavila informacija da Španija neće igrati pošto njihova Vlada ne priznaje južnu srpsku pokrajinu kao samostalnu državu. Ipak, stigle su nove informacije koje znatno menjaju situaciju.

Ministarka spoljnih poslova Španije Aranča Gonzales Laja odgovorila je na ovo pitanje i poručila da će te utakmice, najverovatnije, biti odigrane.

-Moram da kažem da je to problem koji se rešava u okviru FIFA pravilnika. Gledaju se njihova pravila, a ne međunarodno pravo o priznavanju država. To što mi ne priznajemo Kosovo ne znači da ono ne učestvuje u sportskim takmičenjima u kojima učestvuju i drugi. Mi smo s njima igrali već 2018. na Mediteranskim igrama i na Svetskom prvenstvu za mlade rukometaše. Razgovaraćemo sa FIFA da vidimo kakve će uslove tražiti za taj meč i kako će utakmice protiv njih izgledati – rekla je Gonzales Laja.

Na žrebu u Cirihu, tzv. Kosovo je prvo bilo smešteno u grupu A sa Srbijom, što nije po pravilim (da neke selekcije ne mogu da igraju međusobno), a naknadno u grupu B.

U grupi su još i Švedska, Grčka i Gruzija.

Kvalifikacije za Mundijal počeće u martu sledeće godine.

POKUŠAJ OPRAVDANJA: Ja nisam rasista

OBAVEZNO POGLEDAJTE: NAJGLEDANIJI SPORTSKI DOGAĐAJI NA SVETU | Top Lista | Meridian Sport TV

4 KOMENTARA

  1. Bas je sve ovo zalosno…I pritisak na Spaniju jaci od njihove odluke da ne priznaju Kosovo…Politika je usla u sve spore zivota….

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime