Fudbalske federacije Španije i Portigala potvrdile su da će se zajedno kandidovati za organizaciju Svetskog prvenstva 2030. godine.

Savezi ove dve države su, uoči prijateljske utakmice u Lisabonu, ratifikovale sporazum o zajedničkoj organizaciji

-Naš sporazum znači važan korak za ovaj zajednički projekat federacija, ali i zemalja-, rekao je predsednik FA Španije Luis Rubiales.

Španac je potom dodao da je “fudbal kao sport veličanstven alat za ubrizgavanje snage i volje za prevladavanjem u ovim trenucima velikih poteškoća”.

-Malo stvari može biti uzbudljivije od prilike za organizaciju Svetskog prvenstva i ne možemo smisliti boljeg partnera od Portugala. Idemo ruku pod ruku sa Portugalskom federacijom-, istakao je Rubiales.

Pored Španije i Portugala, u trci za domaćinstvo su i Maroko, kao i kvartet – Urugvaj, Argentina, Paragvaj i Čile.

Katar je sledeći domaćin Svetskog prvenstva 2022. godine, a potom će Kanada, Sjedinjene Američke Države i Meksiko zajedno biti organizatori četiri godine kasnije.

Odluku o mestu održavanja Svetskog prvenstva 2030. FIFA će doneti 2024. godine, a postupak nadmetanja započeće 2022. godine.

SRBIJA NA PREKRETNICI: Orlovi, ili ćete opet na čekanje ili korak bliže EP? Sve je samo na vama

OBAVEZNO POGLEDAJTE: FK NOVI SAD | Fudbalski kutak: Udarac iz ugla #22

22 KOMENTARA

  1. odlicno,tako i treba u Evropi,da budu utakmice u normalnim terminima,da moze da se gleda lepo,odlicni uslovi i dobri stadioni,tako da verujem i da ce dobiti da organizuju

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime