OTVORIO SE: Muslin prvi put o smeni, Krstajiću, Piksiju…

slavoljub muslin
Slavoljub Muslin o smenu u reprezentaciji (FOTO: ©INPHO/Starsportphoto/Ryan Byrne)

Slavoljub Muslin se oglasio posle duže pauze pojavljivanja u medijima. Nekadašnji selektor Srbije pričao je o razlozima odlaska sa klupe “orlova”.

Umesto njega, nacionalni tim na Mondijalu u Rusiji vodio je Mladen Krstajić.

-Živim na relaciji Francuska – Srbija, sada se momentalno nalazim u Francuskoj – počeo je intervju za Sport klub.

Zatim se osvrnuo na rad u reprezentaciji.

-Biti selektor reprezentacije svoje zemlje i odvesti je na Mondijal zaista je kruna, ali tu krunu na žalost nisam mogao da zaokružim. Taj kult je postojao u vreme pokojnog Radomira Antića, ja sam počeo sa utakmicom protiv Irske u Beogradu na kojoj je bilo vrlo malo gledalaca, a završio sam utakmicom sa Gruzijom na kojoj je bilo 50.000 navijača. Kult treba da pravi selektor i njegov stručni štab, direktor reprezentacije, svi u savezu, ali i mediji koji su vrlo važni. Naravno, tu su i sami igrači – kazao je Muslin i potvrdio da je za meč sa Gruzijom praktično već bio bivši.

-Posle utakmice u Beču to je već bilo odlučeno, ja sam to tada i saznao. Shvatio sam i po ponašanju pojedinih novinara na konferenciji za štampu, ulgavnom iz šute štampe. Umesto da budu srećni što smo se kvalifikovali i da mi čestitaju, oni su krenuli da traže izgovore za razna pitanja. Da reprezentacija nije dobro igrala, a mi smo se posle osam godina prvi put plasirali na neko takmičenje.

Objasnio je Muslin i kako je sve teklo.

-U poslednjem razgovoru sa predsednikom saveza kome je prisustvovao i nekadašnji direktor, na žalost sada pokojni Goran Bunjevčević, razgovarali smo o svemu. Shvatio sam da je to definitivan razlaz između nas. Dok su trajale kvalifikacije niko se nije mešao ni u sastav tima ni u spisak igrača, međutim tada sam shvatio da predsednik hoće da izmeni tu listu već za prvu azijsku turneju. Za Svetsko prvenstvo su pominjani neki igrači koji uopšte nisu učestvovali u kvalifikacijama. Ja kao profesionalac nisam mogao to da dozvolim.

Predsednik Slaviša Kokeza je svojevremeno pomenuo da su razlog razdora u stvari bila tri fudbalera: Milinković-Savić, Veljković i Radonjić…

-Nisu bili samo oni u pitanju, bilo je tu i drugih igrača. Nije normalno da se tako nešto uradi posle uspeha koji smo napravili. Moj zadatak je bio da odemo na Mundijal, to smo i uradili sa igračima koje sam ja odabrao. To znači da sam ja odabrao prave igrače. Posle je bilo pitanje da li na Svetsko prvenstvo treba da idu još neki mladi igrači, ili oni koji su izborili plasman. Do SP je ostalo osam meseci, dovoljno vremena i za eksperimentisanje i probanje novih igrača, ne kažem da bi svi oni bili na spisku, ali u tom momentu nisam bio spreman ni na kakve ustupke. Rekao sam da ću videti jer ima još osam meseci do Svetskog prvenstva.

Slavoljub Muslin
Muslin na promociji sa predsednikom FSS Slavišom Kokezom (FOTO: Starsport)

Da li je tada, kada je smenjen 2017. godine, neko stao uz njega.

-Ja znam ko je mogao da stane uz mene, to su bili igrači. Međutim, to je veoma teško, nije na njima da određuju ko će biti selektor. Oni mogu da kažu svoje mišljenje. Ja nikoga ne optužujem i nemam nikakvih problema. Razumem igrače jer oni gledaju svoje karijere.

Nije bilo ni ljutnje na druge.

-Znate kako, šta god vam se desi u životu, treba da budete ljuti na samog sebe što ste dozvolili da dođete u tu situaciju. Ja nisam mogao da budem ljut na sebe jer sam taj zadatak koji sam imao pred Svetsko prvenstvo na kraju i ispunio. Bilo mi je žao što neću otići na Mundijal iako sam bio zaslužan za odlazak naše reprezentacije.

Bilo je priče i o Krstajiću.

-Saradnja sa celim stručnim štabom je bila odlična. Radili smo odlično, ja im se zahvaljujem na radu, i oni su deo tog uspeha. Međutim, Mladen Krstajić je na prvoj konferenciji rekao da on nije bio moj pomoćnik. Naravno, nije me nikad zvao, nismo imali prilike da pričamo niti da se konsultujemo o budućem radu.

Kao i o novom selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju.

-Sve zavisi od atmosfere koja se napravi. Čitao sam u inervjuu da će Stojković prihvatiti da bude selektor ako bude imao podršku svih. Ako je pristao, to znači da ima. On je taj koji će birati igrače i praviti taktiku. Takođe je rekao da ako bude selektor sigurno će odvesti reprezentaciju na Svetsko prvenstvo. Ja mu to i želim. Ako je to rekao, onda će to i ispuniti.

Za kraj, odgovorio je i na pitanje ima li šanse jednoga dana ponovo bude na klupi državnog tima.

-Nikad ne reci nikad, ali šanse su vrlo male, skoro nikakve – zaključio je Muslin.

Kakvu Srbiju možemo da očekujemo i da li je Piksi tiranin ili selektor?

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Kad novinar utihne – Filosofija Palanke | Fudbalski kutak: Udarac iz ugla #46

4 KOMENTARA

  1. to je sve Kokezino maslo bilo,o tome prica Matic i Vidic,Muslin je smenjen je nije hteo igrace koje zeli Kokeza da ima u timu,i smenjujes selektora koji je naravio uspeh,to samo kod nas ima i nigde vise na svetu,ovo je vise i mucno pricati o nasem fudbalu,svi sve znaju da nista ne valja,ali idalje se nista ne radi,tako da i ne brdi vise bilosta reci

  2. Možda je i dobro sto je ispalo sve ovako , sada mislim da imamo pravog coveka u reprezentaciji , videcemo doduše kako će biti pod njegovom komandom ali verujem i njega i u promene na bolje

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime