Otkazana skijaška sezona zbog tuče predsednika i roditelja!?

nordijsko skijanje
Sezona se ipak nastavlja na Kopaoniku Foto: GuliverImage.com-Photo by: Karl-Josef Hildenbrand/picture-alliance/dpa/AP Images

Otkazana je skijaška sezona u Srbiji zbog fizičkog sukoba predsednika saveza Gorana Jevremovića i roditelja jednog takmičara na prvenstvu na Mokroj Gori, prenose domaći mediji.

Kako se navodi, odluku da se obustave sve aktivnosti vezane za organizaciju domaćih i međunarodnih takmičenja, doneo je Izvršni odbor Skijaškog saveza Srbije.

-Na osnovu članova 54-60. Statuta Skijaškog saveza Srbije, IOSSS dana 2.4.2021. godine donosi sledeću odluku:

Obustavljaju se sve programske aktivnosti Saveza vezane za organizaciju domaćih i međunarodnih takmičenja u zemlji. Nalaže se reprezentativnim selekcijama koji su u programu Saveza da prekinu svoje aktivnosti zaključno sa nedeljom 4.4.2021-

U obrazloženju se navodi da je na hitno sazvanoj sednici Izvršnog odbora šest članova glasalo ‘za’, dva su glasala ‘protiv’, a jedan je bio uzdržan.

Ubrzo je u javnosti stiglo i saopštenje kluba MMB, čiji je član dete osobe koja je učestvovala u incidentu.

-Ne želimo da budete u zabludi kako je neko napao Skijaški savez, jer je to isključivo privatan problem. Predsednik i Savez pokušavaju da predstave ovu situaciju mnogo značajnijom nego što jeste, kako bi zadržali svoje poljuljane pozicije.

Dete gospodina, koji je učestvovao u incidentu, je takmičar našeg kluba i nepravedno smo po tom osnovu pomenuti u saopštenjima Saveza, iako klub nema nikakve veze sa tim. Ponavljamo problem je isključivo privatne prirode, o čemu smo obavestili Savez odmah po saznanju incidenta i ogradili se od istog.

Iako naš klub, kao i ostali klubovi imaju dosta primedbi na rad Saveza, smatramo da se svi problemi rešavaju mirnim putem i DA je nizak udarac da se preko leđa dece i trenera rešavaju privatni problemi i da to ne dolikuje instituciji kao što je Skijaški Savez Srbije-, navodi se u saopštenju kluba.

Regionalni Savezi su se potom oglasili da ova odluka nije u skladu sa Statutom, a kako Sport klub saznaje, nova sednica je zakazana za 5. april, te je moguće da odluka bude promenjena.

Šampionka sve šokirala: Prekinula trku iz protesta! (VIDEO)

OBAVEZNO POGLEDAJTE: KNJIŽEVNO VEČE | Fudbalski kutak: Udarac iz ugla #49

5 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime