Skenderbeg na skeneru: Partizan mora da pobedi!

Da bi nastavio svoj san o evropskom proleću i da bi sebe približio drugoj poziciji u grupi, Partizan mora da pobeđuje. Večeras je idealna prilika za to jer u Beograd dolazi predstavnik Albanije, po mišljenju mnogih najslabiji tim u grupi.

Da bi nastavio svoj san o evropskom proleću i da bi sebe približio drugoj poziciji u grupi, Partizan mora da pobeđuje. Večeras je idealna prilika za to jer u Beograd dolazi predstavnik Albanije, po mišljenju mnogih najslabiji tim u grupi. Ova pobeda bi Partizanu mogla da donese mnogo!

Kijevski Dinamo bi već večerašnjom pobedom mogao da završi kompletan posao. Kako ni posle četvrtog kola niko neće izgubiti teoretske šanse, imaćemo do kraja borbu za drugu poziciju. Ukoliko bi Jang Bojs iznenadio Dinamo, najbolju ekipu u grupi, dobili bismo potpunu konfuziju.

Partizanova pobeda nosi kvotu 1.55!

A Skenderbeg nije baš potpuni autsajder u toj situaciji. Dobra domaćinska ekipa ima šta da pokaže i van Albanije. Iako im je najveći adut domaći teren, koji je ove sezone premešten iz Korče u Elbasan, imali su neke odlične partije i na gostovanjima.

Albanski predstavnik je ove sezone kvalifikacije počeo od prvog kola i na putu do grupne faze je savladao Sant Huliju, Kairat, Mladu Boleslav i Dinamo iz Zagreba. Jedina dva poraza u ovoj sezoni su zabeležena na gostovanjima u Češkoj, gde je Mlada Boleslav slavila sa ispostaviće se nedovoljnih 2:1 i u Kijevu, gde je Dinamo bio bolji u prvom kolu grupne faze.

A tu su i ostali mečevi Lige Evrope!

Sa skorom 7-1-0 u domaćem prvenstvu, pet bodova više od Kukešija i dve više nego ubedljive pobede u kupu Albanije, Skenderbeg dominira fudbalom u domaćim okvirima. To im daje dodatno samopouzdanje, pa po rečima njihovog trenera, u Beograd ne dolaze bez ambicija. U prilog toj dominaciji ide i podatak da su postigli najviše a primili najmanje golova u Albaniji nakon osam odigranih kola.

I u prvom meču protiv Partizana su ostavili dobar utisak. Doduše, nisu bili naročito opasni po gol koji je čuvao Stojković ali su tačno znali kako da se odbrane od svih napada Partizana i kuda da zatvore prilaze golu. U Beogradu će im biti znatno teže, jer će Partizan napadati jače nego u prethodnom kolu, ali će im to ostaviti malo više prostora za ofanzivu i kontranapade. Ukoliko budu imali snage da ih istrče, to će biti njihovo najjače oružje na večerašnjem meču.

Kao i naša promocija – Večiti derbi u Evropi!

Partizan će na večerašnjem meču nastupiti bez Sejdube Sume, najskupljeg pojačanja u istoriji kluba i to bi mogao da bude hendikep. Verovatno će to značiti da se u startnu postavu vraća Tavamba, koji bi i skok igrom mogao da doprinese Partizanu u ugrožavanju gola Skenderbega.

Ovo verovatno nije najbitniji meč Partizana u ovoj sezoni, to će biti duel protiv Jang bojsa u Beogradu. Ali, ovaj meč je izuzetno važan zbog slabijih partija Partizana i dokazivanja da nisu u krizi. Pobeda sa ovog meča bi bila dovoljna da se preskoči Jang bojs, ukoliko bi Švajcarci bili poraženi od Dinama večeras.

Partizan u nedelju gostuje u Šapcu, kladi se na to!

Dobar niz rezultata i seriju koja traje još od poraza protiv Kijevljana Partizan ne sme prekinuti večeras. Poraz bi bio katastrofa i udaljio bi crno-bele od druge pozicije, koju po kvalitetu zaslužuju. Zato treba pobediti Skenderbeg i produžiti niz uspešnosti na osam mečeva. Albanci će morati da se zadovolje četvrtim mestom u grupi.