Siniša Mihajlović – previše je to remija!

Siniša Mihajlović
Serbian national football team head coach Sinisa Mihajlovic at press conference after signing ceremony in Stara Pazova, Serbia, Monday, May 21, 2012. (credit & photo: Pedja Milosavljevic / +381 64 1260 959 / [email protected]gmail.com)

Možemo da ga volimo ili da ga ne volimo, ali ne možemo da sporimo da je Siniša Mihajlović veoma interesantna ličnost.

Takav je bio kao fudbaler, a takav je i kao trener. To mu međutim nije pomoglo da nedavno ne postane sedmi otpušteni trener tekuće sezone Serije A. Informacije radi da podsetimo da su pre Mihe zahvalnice dobili Masimo Rasteli (Kaljari), Marko Baroni (Benevento), Ivan Juric (Đenova), Luiđi Delneri (Udineze), Kristijan Bući (Sasuolo) i Vinćenco Montela (Milan).

Fulam sve bolji, Sesenjon sve skuplji!

Mihajlović je otpušten posle poraza od Juventusa u Kupu Italije, mada je brzina dovođenja Valtera Mazarija na klupu Bikova takva da se može zaključiti da ga ni pobeda u gradskom derbiju ne bi spasla.

Ponovo je Juventus bio koban

Inače, Mihajlović je već jednom otpušten posle poraza od Bjankonera. To se dogodilo u aprilu 2016. godine dok je bio trener Milana. Istu sudbinu nekadašnji selektor Srbije je doživeo u Bolonji i Fiorentini, dok je on napustio Kataniju i Sampdoriju.

Bez ocene njegovih stručnih kvaliteta, simptomatično je da se srpski trener sa italijanskim pasošem nigde nije zadržao pune dve sezone. Ako bi se gledao samo renome tima, najuspešniji je bio u Kataniji. Sicilijance je u sezoni 2009/10 doveo do trinaestog mesta, sa skoro 40% pobeda.

Dobro je radio u Sampdoriji gde je proveo nepune dve sezone, a na kraju druge izborio sedmo mesto i plasman u kvalifikacije za UEFA Ligu Evrope.

Iako je prema mnogim procenama imao dobar sastav, to mu prethodne sezone nije uspelo sa Torinom. Tada, kao i sada, problem za Mihajlovića je bio višak nerešenih utakmica. Deset remija na devetnaest ligaških utakmica su bili previše za predsednika Torina Urbana Kaira.

Proverite koliko su sjajne kvote na strelce!

Bikovi su doduše teško gubili, ali Mihajlović nije uspeo da osmisli dovoljno dobru taktiku uz pomoć koje bi njegova ekipa češće pobeđivala. U poslednjih osam ligaških mečeva pre otkaza, Torino je izgubio samo od Napolija. U istom periodu je pobedio samo jednom (Lacio) i skliznuo u drugu polovinu tabele.

U italijanskom fudbalu se stvari brzo odvijaju, a strpljenje nije jača osobina tog podneblja. Mihajlović se osim neuspešnog boravka na klupi Srbije, do sada nije udaljavao sa Apenina. Verovatno će i ovoga puta sačekati ponudu nekog italijanskog kluba, sa velikim šansama da to bude jedan iz reda onih kojima je važnije da ne izgube nego da pobede.