Sibirska hladnoća premešta meč ruske Premijer lige u dvoranu: „To je ubistvo fudbala“

Wikipaia

Sibirska hladnoća u Krasnojarsku postala je toliko nepodnošljiva da je čelnike ruskog fudbalskog saveza primorala da susret Jeniseja i Ahmata, koji je na programu narednog vikenda, presele na teren pod zavorenim krovom.

Temperature u Krasnojarsku, trećem najvećem gradu u Sibiru u kojem svoje mečeve na Centralnom stadionu igraju fudbaleri Jeniseja, dostižu zabrinjavajući minus, a s obzirom da se sledeće nedelje, kada bi ekipa Dmitrija Aleničeva trebalo da ugosti Ahmat u 16. kolu ruske Premijer lige, očekuje čak minus 22, čelnici ruskog saveza su morali da reaguju.

Naime, glavna fudbalska organizacija u Rusiji odobrila je zahtev da se pomenuta utakmica u nacionalnom šampionatu odigra u zatvorenom prostoru, tačnije u areni koja se takođe nalazi u Krasnojarsku.

Nenad Lalatović: Jasno je da će Zvezda osvojiti titulu, Partizan sprema tim za narednu sezonu! (VIDEO)

Inače, ovo će biti tek šesti put da se duel u ruskoj Premijer ligi igra pod zatvorenim krovom još od 1993. godine.

Međutim, čelnici Ahmata protive se toj ideji pošto arena navodno ne ispunjava uslove za organizaciju mečeva na nivou prve lige, dok direktor kluba Ahmed Ajdamirov navodi da fudbalski organi zaobilaze utvrđena pravila.

Trener Ahmata Rašid Rahimov smatra da savez takvom odlukom „ubija fudbal“, kao i da će teren nakon mraza u Sibiru biti „drven“: „Rizik od povrede se u takvim uslovima drastično povećava“.

Takođe, sudeći po rečima Ajdamirova, klub je spreman da primeni ekstremne mere, odnosno, da bojkotuje meč.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime