Ser Aleks Ferguson: Treba nam trener protiv Skantorpa, ja idem da gledam De Heu!

U klubu je proveo skoro tri decenije. Samo nekoliko puta se desilo da Aleks Ferguson ne bude na klupi Mančester junajteda. Jedan razlog je tužan, jedan veseo a jedan u najmanju ruku bizaran.

U klubu je proveo skoro tri decenije. Samo nekoliko puta se desilo da Aleks Ferguson ne bude na klupi Mančester junajteda. Jedan razlog je tužan, jedan veseo a jedan u najmanju ruku bizaran. Ferguson je imao dobar razlog da otputuje u Španiju.

Gradski derbi u Mančesteru je 2000. godine propustio jer mu se tog dana ženio sin. Još jedan susret je ostao u senci smrti bratove žene. Aleks je procenio da je potrebno na ode na taj oproštaj. Treći meč je bio u isto vreme kada je Ferguson skautirao Davida De Heu!

Dva velika gradska derbija u PL!

Ove detalje je u svojoj kolumni ispričao nekadašnji trener golmana. Jedan od bliskih saradnika je u klub stigao 2008. godine. Tada se već znalo da se mora tražiti zamena van der Saru. Erik Stil je čovek koji je radio sa obojicom sjajnih golmana. I tvrdi da je David danas najbolji na svetu.

Ferguson je to znao već posle 65 minuta meča. Otišao je da posmatra Davida nakon što je odgledao tri minuta pripremljenog materijala. Bio je to susret Atletika i Valensije. Izgovor je bio da je Ferguson u Španiji zbog Valensije, da bi video protivnika. Naime, tada su u istoj grupi u Ligi šampiona bili španski i engleski tim.

Može li crveni deo Mančestera da slavi?

Vratio se u Englesku sa drugačijom idejom. Bio je spreman da za Davida De Heu plati koliko god treba.. Nije ga zanimalo što je tinejdžer, što će možda tek biti potrebno da sazri… Želeo je, a na kraju i kupio, naslednika Edvina van der Sara.

Majk Filan je sedeo na klupi prvog tima u Liga kupu. Junajted je gostovao Skantorpu i pobedio 5:2. Na golu je bio Kuščak, van der Sar je sedeo na klupi. Naravno, gosti su igrali u izmenjenom sastavu. Ferguson je, jednostavno, imao bitnija posla od tog meča.

Naredni meč Atletika je protiv Betisa!

David De Hea je na meču protiv Arsenala izjednačio premijerligaški rekord po broju odbrana. To je njegovoj ekipi donelo nova tri boda. Potera za gradskim rivalom je nastavljena a u narednom kolu gledamo derbi. Još jedna čarobna partija Španca može da učini trku za titulu zanimljivijom.