Vozač Formule 1, Sebastijan Fetel, nije bio zadovoljan kada je saznao da Ferari ne želi da produži ugovor sa njim, otkio je direktor te ekipe.

Fetel je u Ferari stigao 2015. godine, nakon što je prethodno četiri puta osvojio šampionat kao vozač Red Bula.

Na kraju sezone koja počinje u nedelju, Nemcu ističe ugovor sa čuvenim timom.

MeridianbetO čitavoj situaciji govorio je Matija Binoto, direktor Ferarija.

– Tokom zimske pauze mnogo vozača nas je pitalo da li postoji prilika i to je bilo normalno u tom periodu. Seb je uvek bio prva opcija. Ipak, pandemija je promenila situaciju u svetu, ali i u Formuli 1. Striktniji budžet, pravila koja su za nas bila važna odložena su za 2022. godinu i bolidi su gotovo zamrznuti, kao i za narednu godinu – rekao je Binoto.

On je potom rekao da je Fetel bio iznenađen kada je čuo odluku ekipe da ne produži ugovor sa njim.

– Sezona nije počela i za njega je nekako bila izgubljena prilika da se vrati na stazu pokaže svoje namere da vozi brzo za Ferari. Morali smo da donesemo odluku koja je na neki način i odgovornost i obavestili smo ga. I dok prihvata odluku jer je sjajan momak i profesionalac, mislim da je neće u potpunosti razumeti i da je iznenađen. Da, mislim da je bio iznenađen, što takođe razumem – zaključio je Binoto.

Fetel je karijeru u Formuli 1 počeo 2007. godine. Pre Ferarija i Red Bula, vozio je za Toro Roso i BMV Sauber. Šampionat je osvajao 2010, 2011, 2012. i 2013. godine.

Nova sezona počinje u nedelju Velikom nagradom Austrije.

DONČIĆ ISKRENO: Baš me briga što trener misli da nisam spreman!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Vojvodina – Partizan 2:2 (4:2) | Pehar ide u Novi Sad! Lalatović i igrači u transu!

6 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime