Vozač Aston Martina Sebastijan Fetel, izjavio je da ga ne brine kako će nastupiti u debitanskoj trci za svoj novi tim.

Nova sezona Formule 1 počinje trkom za Veliku nagradu Bahreina 28. marta.

Testiranja su prilično ograničena i pre prvog starta u Bahreinu biće organizovana samo jedna trodnevna provera. U njoj će, četverostruki šampion sveta morati da deli vreme u bolidu sa suvozačem Lensom Strolom, pa će zapravo i jedan i drugi imati dan i po za provere, pod uslovom da ne bude nekih dodatnih nepredviđenih okolnosti.

Sebastijan Fetel je istakao kako se ne plaši to što će prvi put sesti u bolid Aston Martina neposredno pred testiranje.

-Nakon svih promena postalo je jasno da ćemo imati samo jedan test pre početka sezone. To će za mene biti prva prilika da sednem u novi bolid Aston Martina. Ipak, dovoljno sam iskusan i ne brinem što ću ga za početak testirati samo jedan dan, ako je sa tehnikom sve u redu- izjavio je bivši svetski prvak.

Iskusni Nemac naglašava kako jedva čeka da počne šampionat.

-Nisam zabrinut svog ovakve situacije, jer iskustvo i godine u Formuli 1 vas uče da se brzo naviknete na ograničene testove. Najvažnije će biti da maksimalno iskoristimo vreme na stazi, kako bismo prikupili što više podataka, a zatim sa inženjerima da pripremimo podešavanja na najbolji mogući način za start šampionata- zaključio je Sebastijan Fetel.

Ništa od povratka trija u Zvezdu!

Obavezno pogledajte:REAL MADRID vs CRVENA ZVEZDA | Meridian NBA Predictor #26 | @Beki

3 KOMENTARA

  1. sta da brine,vozi u Formuli 100 godina,jeste da ce promeniti bolid,ali to je isto,nema tu neke filozofije,mnogo je iskusan i vozio je milion trka,tako da ce to biti za njega samo rutina

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime