Kako se postaje šampion? Sa 400 pogođenih trojki!

Da će se Bogdan Bogdanović uklopiti u NBA košarku bilo je jasno svima. Nakon prvobitnog perioda postao je jedan od najbitnijih igrača u Sakramentu. Bogdanović je do te uloge stigao nakon mnogo truda!

Niz od dve uzastopne pobede za Sakramento je prekio San Antonio. Pre dve večeri su oni bili bolji od Kingsa. Rezultat tog meča je bio 108:99 a nakon njega se ekipa iz Kalifornije nalazi na 11. mestu Zapadne konferencije.

Bogdanović je bio odličan tokom tog meča, postigao je 15 poena u porazu. Njegovo šutiranje trojki je bilo na fantastičnom nivou. Pogodio je sva tri šuta za tri koja je pokušao a zanimljivo je da nije promašio nijedan šut na meču.

Da li će Bogdan biti ruki godine?

Iako je bio veoma dobar, shvatio da će morati da radi jače da bi vukao Kingse. Sakramentu ne ide baš najbolje ove sezone a šampionski materijal je izašao na videlo. Kada ekipi ne ide, Bogdan Bogdanović preuzima odgovornost.

Takva je situacija bila i jutro nakon poraza. Da bi u nastavku sezone bio još bolji, Bogdan se posvetio šutiranju. Menadžer Aleksandar Rašković je snimao a Bogdan ubacivao. I ubacivao, ubacivao… Brojao je sve do 400!

Dnevna rutina Bogdana Bogdanovića se očigledno svodi na šutiranje 400 trojki! Ustvari, bolje rešeno, na pogađanje 400 šuteva za tri poena. Mašina mu je bila saradnik, a kako je pokazala na kraju sesije, Bogdan je šutnuo ukupno 487 puta!

Srpski reprezentativac je tokom treninga imao procenat od 82%! Da je šutirao za dva poena ili sa slobodnih bacanja, ovim skorom bi bio zadovoljan. Ovako, može da počne sa pripremama za šutiranje trojki na All-Star vikendu.

Koliko poena će ubaciti Klipersima?

Podsećanja radi, Peđa Stojaković je upravo u dresu Sakramento Kingsa dva puta bio najbolji trojkaš lige. To je bilo u uzastopnim sezonama 2002. i 2003. a sada bi Srbija mogla da dobije ozbiljnog konkurenta za takvu titulu!

Peđa je sada na poziciji direktora, Vlade je tu kao generalni menadžer a na Bogdanu je da ponovo podigne franšizu! To neće biti nimalo lak posao ali Bogdan neće pobeći od odgovornosti!