Kada je reč o karijeri i uspesima, o treneru Partizana Saši Filipovskom se zna gotovo sve, ali o njemu van terena? Malo toga. Do sada.

Filipovski je afirmisani stručnjak, ali je u razgovoru za klupsku televiziju otkrio neke malo poznate, a svakako zanimljive detalje o sebi.

Možda zvuči čudno, ali ovaj košarkaški stručnjak ne jede meso, ali meditira i jako vodi rčauna o svom unutrašnjem miru.

– Mi koji radimo dosta pod stresom moramo mnogo da radimo na sebi, jer su izduvni ventili mnogo važni. Lagao bih kada bih rekao da ne volim da jedem i da sam takav od vazduha. Volim da jedem i mislim da sam najdeblji vegan na svetu. 12 godina sam vegetarijanac, dve godine sam vegan. Imao sam 124 kilograma, sada sam spustio to na 105-106, ide to polako dole – rekao je FIlipovski.

saso-filipovski-partizan
Filipovski je otkrio brojne detalje o sebi (FOTO: Starsport)

Naravno, i te kako vodi računa o ishrani.

– Kao mali, u Makedoniji sam tokom odrastanja slušao da ljubav ide kroz želudac, a ne bi trebalo tako da bude. Ne živi da jedeš, već jedi da živiš, ali eto to nisam naučio. Još sam učenik života. Moram da naučim da jedem pametno

Kao što to uglavnom biva, ako izuzmemo košarku, Filipovski se ne bavi mnogo sportm. Naprotiv, ima široki spektar interesovanja.

-Volim psihologiju, kvantnu fiziku, dosta čitam, puno sam prošao seminara. To mi je vrlo interesantno. Čovek kao biće nije samo socijalno biće, već i biće koje unutar sebe ima puno sakrivenih moći. Bavim se meditacijom, već 20 godina to učim. Poslednjih par godina meditiram sigurno jedanput dnevno, ponekad dva puta, po 20 minuta – otkrio je Filipovski.

Takođe, slovenački stručnjak je istakao da dugo radi na tome da uvek polazi od sebe kada traži krivca za određene situacije.

saso-filipovski-partizan-vegan-detinjstvo
Filipovski je bio potpuno otvoren (FOTO: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

– Čovek kome ide u životu dobro nikad ne traži da nađe unutrašnju sreću i unutrašnji mir. Ja sam to tražio. Puno sam se selio, prošao kroz različite dečije bolesti, imam razvod braka iza sebe, bilo je uspona i padova u životu, bilo je uspeha i neuspeha, uvek me je interesovalo kako da čovek nađe mir, da ne budu drugi krivi, da ne bude krivac predsednik kluba, igrači, novinari ili nek i drugi – rekao je Flipovski i dodao:

– Zašto bih tražio izgovor van sebe? Došao sam do odgovora da je samo sam čovek odgovoran za svoju sreću i počeo sam da radim na sebi i na tome šta je sa mojim mislima, šta je sa mojim osećanjima – zaključio je Filipovski.

Drama u Moksvi: CSKA okrenuo “kraljeve”, nestvarni Džejms!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: STOP NASILjU NAD ŽENAMA | Meridian

 

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime