SAOPŠTENJE DOMAĆIH KLUBOVA: Skandalozan potez Dinama!

rumunija-trener-otkaz-prvi-april-kucanje jajima-uskršnji izazov-fudbalerke-masovna tuča-crveni karton
Stav domaćih klubova je jasan u slučaju Dinamo Vranja (FOTO: George Salpigtidis/Getty Images)

Umesto da se radi na promociji i vraćanju ugleda srpskog fudbala, pojedini kao da se trude da ga namerno uruše. Gotovo da ne može da prođe dan ili neko kolo u domaćem fudbalu, a da ne bude skandala.

Najnoviji su izazvali fudbaleri Dinama iz Vranja zbog napuštanja utakmice dok je ona još uvek trajala (?!) što je naišlo na žestoku reakciju Zajednice klubova Super lige i Prve lige Srbije.

– Ovakvim postupanjem Dinamo iz Vranja prekršio je Pravila fudbalske igre. Odluku o registraciji utakmice doneće direktor takmičenja. Ipak, ono što je važnije od registracije utakmice jeste nedopustiv i krajnje neprimeren postupak ekipe Dinama koji direktno ugrožava integritet takmičenja Prve lige.

Nisu se libili domaći klubovi da osude ponašanje Dinamo Vranja.

– Nesporno je da ovakvi postupci, u direktnoj suprotnosti sa svim sportskim principima, najviše govore o onom ko ih je učinio, nanoseći ogromnu štetu takmičenju i njegovim učesnicima. Zajednica fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije najoštrije osuđuje postupak rukovodstva i stručnog štaba Dinamo iz Vranja koji je apsolutno van svih profesionalnih, moralnih i sportskih normi.

Uprkos tome što je Dinamo ranije kažnjavan zbog sličnih postupaka, deluje da ni te kazne nisu urodile plodom…

– Verovali smo da će iskazana tolerancija prema ranijim negativnim postupcima Dinama dati rezultat u razumevanju sopstvenih grešaka, što očigledno nije bio slučaj. Ne možemo, a da ne istaknemo da ponašanje pojedinih klubova Prve lige Srbije tokom završnice sezone pokazuju nezrelost i amaterizam, koji pod velom svoje interne borbe uništavaju sve opšte i zajedničke interese. Bez pokušaja analize sopstvenih slabosti i mana, razloge za neuspeh konstantno traže u nekom drugom.

I za kraj poruka da od sledeće sezone više neće moći ovako.

Ističemo da će Zajednica na kraju takmičarske sezone analizirati sve učinjene propuste i zahtevati hitno uvođenje sistema licenciranja za takmičenje u Prvoj ligi Srbije, kako bi se nivo profesionalizma i funkcionisanja klubova podigao na viši stepen – stoji, između ostalog, u saopštenju Zajednice klubova Super lige i Prve lige Srbije.

Krajnje je vreme bilo…

PORUKA LALATOVIĆA: Samo da odem što pre iz Vojvodine!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Nenad Peruničić: Fanatik sam, to me je koštalo zdravlja! | SPORT FOKUS

6 KOMENTARA

  1. Reakcija Dinama je posledica svega sta se u nasem fudbalu dogadjalo u zadnje vreme! Namestanja utakmica,rezultata i muvanja u svim oblicima!!!!I neka su demonstrativno napustili igru protiv svih sportskih kodeksa!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime