Šampion Francuske prebija policajce na demonstracijama! (VIDEO)

Već mesecima se u Parizu i drugim gradovima održavaju protesti. Na zahteve demonstranata reagovao je i Emanuel Makron, predsednik države, a ’’žuti prsluci’’ još uvek ne odustaju. Na jednom od poslednjih snimaka borbe sa policijom primećen je šampion Francuske.

Povećanje cene goriva bila je inicijalna kapisla, ali su protesti na ulicama Pariza prerasli u nešto više. Oni traju već dugo, tačnije od sredine novembra. Jeftini su, lako dostupni i veoma upečatljivi, pa su demonstranti iz cele Francuske odlučili da u njima protestuju.

Pokret se ubrzo proširio i na Belgiju, a demonstranti ne odustaju od svojih zahteva. Situacija se povremeno normalizuje, ali je teško reći kada će demonstacije prestati. Emanuel Makron, koji je na čelu Francuske od maja 2017. godine, povremeno nađe zajednički jezik sa narodom na ulicama.

KLADI SE NA BOKS!

A na jednom od poslednjih okupljanja demonstranata zabeležen je zanimljivi snimak. Prvo se vide policajci koji pokušavaju suzavcima da rasteraju masu, da bi zatim jedan čovek pao preko ograde baš u sam centar borbe.

Veoma brzi je zauzeo gard i bio spreman da se obračuna sa policajcima koji su bili na samo nekoliko centimetara ispred njega. Noge u stavu, ruke u gardu i napad na kordon policije. Imao je rukavice, kapu i kaput pa nije bio lako prepoznatljiv.

Nakon nekoliko dana tokom kojih je snimak kružio internetom, saznali smo ime ovog čoveka. Kristof Detinger je čovek koji je imao dovoljno hrabrosti da goloruk napadne policajce pod punom opremom. Istina, čini se da su i oni imali naređenje da se samo povuku.

Tokom demonstracija je Detinger demonstrirao perfektnu boksersu tehniku, a to uopšte nije čudno. Kada smo se malo raspitali o ovom čoveku saznali smo da je bio prvak Francuske u boksu. Istina, od tada je prošlo desetak godina, ali tehniku nije zaboravio.

Čini se da su i ovi potezi kada namešta kapu ili rukavice samo deo taktike. Ostali su neki refleksi iz bokserskih dana pa Detinger nesvesno namešta gard ili se priprema da dobije udarac sa druge strane. Iako policajci nisu uspeli da ga ugroze, on je ”meč” odradio po pravilu.

Detinger je visok 192 centimetra i borio se u kategoriji do 80 kilograma. Bio je šampion Francuske u poluteškoj kategoriji. Do te titule je stigao 2007. godine kada je savladao Kamela Amrana, da bi pojas odbranio u narednom meču protiv Merika Roberžea.

Po podacima do kojih smo uspeli da dođemo, Detinger je još nekoliko puta držao važne pojaseve u lokalnim okvirima. Svoju boksersku karijeru završio je pre nekoliko godina, a ovaj čovek od 37 godina je imao skor od 18 pobeda, 4 poraza i jednog meča bez pobednika.

Celokupan incident koji je ponovo proslavio nekadašnjeg šampiona Francuske dogodio se na pešačkom mostu preko Sene. Taj mostić nosi naziv po Leopoldu Sedar Sengoru, prvom predsedniku Senegala koji je ostao zapamćen i kao pisac, pesnik i borac za nezavisnost afričkih naroda.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime