Samo u Rumuniji: Mladi napadač igra fudbal sa plastičnom rukom! (FOTO)

Rumunski fudbal je u prethodnim godinama bio jako turbulentan. Ređali su se kontroverzni vlasnici timova, klubovi su redovno bankrotirali, u jednom trenutku je došlo i do bljeska u Kupu UEFA…

Svakako da nikada nije dosadno kada je u pitanju fudbal u Rumuniji, a sada smo na terenu videli jednu nesvakidašnju pojavi. Napadač Petrolula Kozmin Lambru igra mečeve sa plastičnom rukom!

Tim koji sada nastupa u trećoj ligi dao je šansu mladim igračima, a Kozmin Lambru je uspeo da debituje iako je kao osmogodišnjak preživeo nesreću. Izgubio je deo ruke kada ga je kamion udario.

 

Petrolul je klub koji je četiri puta bio prvak Rumunije, ali je sada u nižem rangu, što nije čudno. U Rumuniji su zbog malverzacija, nameštanja utakmica i finansijskih problema nekoliko prethodnih šampiona nalazi u nižem rangu.

Zanimljiva je i situacija sa Steauom iz Bukurešta, čiji su navijači zajedno sa vojskom osnovali novi klub koji se takmiči u četvrtoj ligi, kao reakciju na promenu imena i grba svog kluba od strane kontroverznog vlasnika Điđija Bekaljija.