Ruskom biatloncu, Jevgeniju Ustjugovu preti oduzimanje bronzane medalje sa Zimskih olimpijskih igara u Vankuveru. Ove godine, Ustjugov je već ostao bez zlata sa Olimpijade u Sočiju, a kako inostrani mediji navode, Sud za sportsku arbitražu blizu je oduzimanja i odličja id 2010. godine.

Ruski sportisti su pod dodatnom pažnjom nakon  fantastičnih rezutlata u Sočiju. Potom je dokazano sistemsko organizovanje dopinga i od 2015. godine ruski olimpijski sistem prolazi svakodnevne, dodatne provere.

Ustjugov je suspendovan na četiri godine, a pored toga Međunarodna bijatlonska federacija (IBU), poništila je sve njegove rezultate u periodu od 2010. do 2014. godine.

Povodom oduzimanja zlata iz Sočija, u toku je proces žalbe, a ukoliko Ustjugov izgubi, francuski biatlonac Martin Furkad biće proglašen šampionom.

TUŽNO Četiri skakaonice bez publike

OBAVEZNO POGLEDAJTE: RONALDO vs. MESSI | Meridian PES Predictor #07 | @Beki

3 KOMENTARA

  1. okomili su se na Ruse pa to je strasno,ako se neko dopinguje to su naravno Amerikanci,ne kazem da ostali ne,ali Amerikance u tome prednjace a najmanje njih kontrolisu ili nikako,politika i samo politika

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime