Rukometašice tek u nedelju: Protesti odložili meč Srbija – Rusija

Srbija
Rukometašice Srbije kvalifikacije za Evropsko prvenstvo počinju protiv Švajcarske (FOTO: RSS)

Rukometašice Srbije moraće još malo da pričekaju na svoj prvi meč u drugoj fazi Evropskog prvenstva. Njihov susret protiv selekcije Rusije pomeren je sa subote na nedelju i to zbog političkih protesta i nereda koji su trenutno na snazi u zemlji domaćina, Francuskoj.

Brojni sportski događaji, poput mečeva francuskog fudbalskog šampionata, bili su odlagani prethodnih dana, baš zbog tih skupova i protesta protiv tamošnjih vlasti, a sada je sličnu situaciju dočekalo i rukometno prvenstvo Evrope za dame.

MOGU LI SRPKINJE DA SAVLADAJU RUSIJU?

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Rukometnog saveza Srbije Mazlam Džemailoski tim povodom je potvrdio razloge za odlaganje susreta.

“U svetlu razvoja političkih protesta u Francuskoj i planiranih demostracija u blizini XXL Arene u Nantu, svi mečevi osmog decembra u glavnoj fazi takmičenja u grupi 1 su odloženi za nedelju po istom rasporedu. Rukovodstvo RSS i stručni štab reprezentacije pomno prate situaciju i u saradnji sa EHF i federacijom Francuske nastoji da sve aktivnosti u novonastaloj situaciji sprovede na najbolji mogući način”, rekao je Džemailoski.

Za subotu su najavljeni do sada najveći protesti od njihovog početka 17. novembra, pa su se francuske vlasti za to pripremaju odlaganjem mečeva Evropskog prvenstva.

KLADI SE NA RUKOMETNO PRVENSTVO EVROPE ZA DAME

Srbija je svoj meč trebalo da odigra u subotu od 18 časova, ali će umesto toga susret protiv Rusije biti na programu tačno 24 sata kasnije. To znači da će Srbija imati dan odmora manje pred nastavak takmičenja u drugoj grupnoj fazi.

Njih 10. decembra očekuje meč protiv Crne Gore, a dva dana kasnije i protiv domaćina Francuske, te neće imati dan odmora između prvog i drugog susreta u ovoj fazi takmičenja. Da podsetimo, naše rukometašice su u prvoj grupnoj fazi ostvarile dve pobede i jedan poraz, pa je Srbija prenela dva boda u narednu rundu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime