EPILOG RUKOMETNOG SKANDALA: Novi Pazar istupa iz lige, oglasila se i Zvezda!

rukomet-crvena zvezda-novi pazar-skandiranje
Pazarci prete istupanjem iz lige (FOTO: RK Novi Pazar/Facebook)

Srpski rukomet ponovo je u centru pažnje, ali ne po dobru.

Pravi skandal izbio je tokom, a i posle utakmice između Crvene zvezde i Novog Pazara. Epilog? Pazarci žele da istupe iz lige.

Radio “Sto plus” javio je da se Pazarci više neće takmičiti u Arkus ligi, nakon što je i rukovodstvo takmičenja pokrenulo postupak protiv crveno-belih posle “neprimerenog skandiranja i uvredljivog transparenta”.

Posetimo, delegat je tu prekinuo utakmicu, tražio da transparent bude uklonjen i upozorio da će isprazniti halu ako se isti ili sličan incident ponovi. Posle toga je meč nastavljen bez novih incidenata, a nakon svega Pazarci su najavili da će istupiti.

– Želim da napomenem ono što je jasno široj javnosti – incident koji se dogodio nema nikakve veze ni sa rukometom, a ni sa sportom. Izražavam veliko žaljenje zbog nemilog incidenta i ujedno ističem da se ARKUS liga zalaže za poštovanje nacionalnih, verskih i političkih različitosti, te u skladu sa tim najoštrije osuđujem svaki postupak koji je u suprotnosti sa navedenim načelima – rekao je u saopštenju direktor ARKUS lige Milorad Šolević.

Tim povodom oglasila se i Crvena zvezda, koja je istekla da nije sve onako kako navode Pazarci.

– Moramo da obavestimo javnost da nije tačno da je RK Novi Pazar vređan tokom 60 minuta, kako su naveli u svom saopštenju. Na našu rekaciju sporni transparent je uklonjen u kratkom roku, a na skandiranje navijača ne možemo da utičemo, kao što nijedan klub to ne može, kako na sportskim terenima u Srbiji, tako i u čitavom svetu. Mi kao klub smo učinili sve da se utakmica osigura na najvišem nivou, povećali smo broj redara i bio je povećan broj pripadnika policije. Poštovali smo sve procedure. Odgovorno tvrdimo da nijedan član RK Novi Pazar ni na jedan način nije bio ugrožen – naveli su crveno-beli.

OGLASIO SE I RSS: Hitno rešavanje sukoba između Zvezde i Pazara!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Albert Nađ: Hteo sam da “likvidiram” Jarnija! | Sport Fokus Meridian EP25

 
 

7 KOMENTARA

    • Čuj nije lepo , pa dokle će se takve stvari tolerisati u sportu ,kod nas od navijanja napre ludilo bre ne moze se gledati utakmica kako treba od ludaka

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime