GOBER UZ RAME HAUARDU Francuz dobio PRESTIŽNU nagradu!

rudi gober-nba-liga-foliranje
Gober je najbolji defanzivac NBA lige! (FOTO: Christian Petersen/Getty Images)

Nakon što je obelodanjeno da je Nikola Jokić najbolji igrač NBA lige, nastavilo se sa nagradama pa je tako danas otkriveno da je Rudi Gober najbolji defanzivac najjače lige sveta!

Kao što nije bilo dileme da će Jokić poneti MVP titulu, tako nije bilo dileme ni da će francuski košarkaš po treći put u karijeri osvojiti prestižnu nagradu (prethodno je bio najbolji 2018. i 2019. godine).

Gober je dobio 84 od 100 mogućih prvih mesta (ukupno 484 boda) dok su debelo iza njega ostali: Ben Simons sa 15 prvih mesta (287 bodoova), Drejmond Grin (76 bodova) i Ben Adebajo sa jednim prvim mestom (31 bod).

Dakle, Jutin dugajlija je ubedljivo odneo pobedu. Zanimljivo je da je ovim priznanjem Gober stao uz rame Dvajtu Hauardu koji je takođe tri puta tokom karijere osvajao nagradu za najboljeg defanzivca NBA lige.

Ispred njih dvojice su samo legendarni Dikembe Mutombo i Ben Valas koji su po četiri puta osvajali nagradu za najboljeg defanzivca.

– Neverovatno. Teško je da se rečima opišu stvari koje ste postigli, pre svega koliko ste uživali u onome što radite i kada imate grupu ljudi koja veruje u vas i svaki dan ulažete sebe u posao. Trudim se da ispišem moju priču, pokušavam da uživam u tom putovanju, ali činjenica da sam jedan od samo četiri momka koji su toliko puta osvajali nagradu, to je prosto neverovatno – rekao je Gober.

Priznaje Francuz da je ova nagrada za njega ispunjenje snova o kojima nije mogao ni da sanja kada je tek počeo da se bavi košarkom.

Da mi je neko rekao kada sam kao dete počeo da se bavim košarkom, da ću biti najbolji odbrambeni igrač godine, nikada mu ne bih verovao, a kamoli tri puta – zaključio je Gober.

LUDA PRIČA: Kako je navijač Virtusa spasao Đorđevića? (FOTO)

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Lazar Tufegdžić: Nadam se da cu od ovog leta igrati za Galatasaraj! | Sport Fokus EP07

5 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime