Rosoneri, dokle više? Milanov osmi poraz, 11. mesto i gol na San Siru svakih 100 minuta

Milan Atalanta
MILAN, ITALY - DECEMBER 23: Bryan Cristante (C) of Atalanta BC celebrates with his team-mates after scoring the opening goal during the serie A match between AC Milan and Atalanta BC at Stadio Giuseppe Meazza on December 23, 2017 in Milan, Italy. (Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

Taman kada pomislite da ne mogu gore, oni vas razuvere. Milan nastavlja sa katastrofalnim partijama još jednim glatkim porazom, nastavivši svoju sezonu iz košmara.

Ovaj put je Atalanta savladala Rosonere i to na San Siru sa 2:0 i produbila rupu u kojoj se Milan trenutno nalazi. Ili možda bolje reći jamu, jer ekipa iz prestonice mode ne deluje kao tim sposoban da se iz nje izbavi.

Možda je to i do trenera Đenara Gatuza koji nema dovoljno znanja za tako nešto, ali to Milanu ne menja stvari gotovo nimalo. Loši rezultati se samo nižu iz nedelje u nedelju, a pobede se dešavaju kao ekscesi.

Milanovo raskršće: Kako izbeći put za krah?

Milan ima samo jednu pobedu u poslednjih pet mečeva, pa je sada skliznuo u donji deo tabele. Atalanta je golovima Brajana Kristantea i Josipa Iličića došao do laka tri boda na gostovanju, popevši se na sedmo mesto Serije A.

Milan
MILAN, ITALY – DECEMBER 23: (L-R) Ignazio Abate, Lucas Biglia, Leonardo Bonucci (L) and Andre Silva of AC Milan shows their dejection at the end of the serie A match between AC Milan and Atalanta BC at Stadio Giuseppe Meazza on December 23, 2017 in Milan, Italy. (Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

Čak četiri mesta niže nalaze se Rosoneri. Njima je ovo bio već osmi poraz na 18 ligaških mečeva, treći na domaćem terenu, pa je sve izvesnije da će i Gatuzo uskoro napustiti klupu tima. Klupska legenda nije pokazala gotovo ništa što bi značilo da on može da preokrene ovu situaciju, pošto je od preuzimanja Milana ostvario tek jednu pobedu, i to u italijanskom kupu.

Milan je ove sezone u problemima na gotovo svakom delu terena. Postigli su tek 23 gola ove sezone, dok su na devet mečeva pred svojim navijačama mrežu tresli mizernih osam puta – po jedan gol na 101 minut igre. Itekako katastrofalan učinak.

Koliko Rosoneri mogu u Firenci?

Koliko su Rosoneri loši pred golom protivnika govori i da su ove sezone uputili najviše udaraca od svih 20 timova u ligi. To su učinili čak 315 puta, ali su postigli samo 23 pogotka. To je realizacija od 7.3 odsto, a u tom segmentu su procentualno bolji timovi kao što su SPAL (9.95 odsto), Verona (8.83 odsto) i Krotone (7.51 odsto).

Štaviše, samo su Sasuolo i Benevento lošije koristili svoje šuteve ove sezone, pa i nije čudo što se Milan toliko muči da stigne do mreže rivala. Rosoneri su sada bliži zoni ispadanja nego čelu tabele, pošto je razlika između njih i lidera Napolija 21 bod, dok 18-plasirani SPAL ima 19 bodova manje od Milana.

A samo jednu deceniju ranije, decembra 2007. godine, Milan je postao klupski prvak sveta…