Rondo i lični rekord – nedovoljno za istoriju!

Nju Orleans Pelikansi su sinoć ubacili 128 poena protiv Bruklina. Poenterski gotovo da nije imao učinak ali je Režon Rondo postavio lični rekord po broju asistencija. Sinoć je brojao do 25, prvi put u karijeri!

Dosadašnji lični rekord Režona Ronda je bio 24. Toliko puta je asistirao u dresu Bostona protiv San Antonija. Davne 2010. godine su Kelti slavili a Rondo upisao 10 skokova i 10 poena. Fantastičan tripl-dabl u kom je, kao i uvek, njemu najteže bilo da stigne do poena.

Nekoliko meseci kasnije ali kalendarski u narednoj godini, Rondo je protiv istog tima asistirao 23 puta. Još jednom je ostvario tripl-dabl učinak sa 12 poena i 10 skokova. Ovaj put je na terenu proveo dva minuta manje nego u prethodnom meču ali su brojke bile fantastične.

Ko će biti šampion u NBA?

Sinoćnji učinak je bio najslabiji, ali samo gledajući ostale kategorije. Rondo je terenu proveo samo 30 minuta, postigao je samo 2 poena i uhvatio 7 lopti. Ipak, njegov lični rekord po broju asistencija lansirao ga je u Top10 u istoriji lige!

Neprikosnoven na prvom mestu je Skot Skils koji je rekord postavio još pre 27 godina. On je u pobedi Orlanda nad Denverom asistirao čak 30 puta! Ono što je najčudnije u ovoj priči je njegov prosek. On je u NBA prosečno asistirao 6.5 puta po meču.

Tri puta je Kevin Porter dodavao 25 ili više puta na jednom meču. Njegov rezultat je drugoplasirani, sa 29 asistencija. Košarkaš koji je karijeru završio još 1983. godine je imao neke stvarno impresivne brojke. U martu 1979. je pored 25 asistencija zabeležio i 30 poena protiv Bostona.

Da li bi Tramp mogao da uđe u NBA?

Tri bolja učinka od Ronda ima i Džon Stokton. Njegove partije sa 26, 27 i 28 asistencija su mu obezbedile tri od prvih osam mesta na listi. Stokton je lider u istoriji lige i po broju ukupnih asistencija. On je na brojki od 15. 806, što verovatno niko nikada neće nadmašiti.

A kako se na toj listi kotira Rondo? On je najbolji među aktivnim igračima koji nisu u top25. I naravno, sledeći kandidat za ulazak na listu. Njemu je potrebno još 230 asistencija da sa liste potisne Stefona Marberija.

Daleko ispred Ronda su četvorica aktivnih igrača. Najbolju poziciju među njima drži Kris Pol. Trenutno se nalazi na desetoj poziciji mada će pre kraja sezone popraviti plasman. Drugi je na 12. mestu Lebron Džejms koji će karijeru sasvim sigurno završiti u Top10 iako nije plejmejker.

Kladi se na NBA!

Listu aktivnih igrača dopunjuju Deron Vilijams i Toni Parker koji zauzimaju pozicije 19 i 22. Deron je trenutno slobodan igrač a ukoliko bi našao klub tokom ove sezone, mogao bi kao i Parker, da popravi svoj plasman na listi.

A da li znate ko je jedini aktivni košarkaš, pored Režona Ronda, koji je zabeležio minimum 23 asistencije na jednom NBA meču? Odgovor će vas iznenaditi. To je Ramon Sesions. Trenutno je član Nju Jork Niksa a u karijeri je promenio veliki broj timova.

To je bilo u ubedljivom porazu Milvokija od Čikago Bulsa. Tada, 2008. godine, Ramon je zabeležio i 20 poena i 8 skokova ali to nije pomoglo njegovom timu. Iako nema impozantnu karijeru, ovo je rezultat koji će pamtiti.