Verovatno ste do sada čuli legendarnu priču kako je Romario stigao na avion za karneval u Brazilu. Ukoliko ste zaboravili, da se podsetimo svi.

Negde u periodu između 1993. i 1995. godine kada je igrao za Barselonu, Brazilca je trenirao čuveni Holanđanin Johan Krojf, koji je i obelodanio ovu anegdotu.

Romario je jednom pitao da li može da propusti jedan trening kako bi otišao na karneval u Brazil. Rekao sam mu: Ako zabiješ dva gola na sutrašnjem meču možeš ići. Zabio je dva gola protiv Real Madrida, tražio je izmenu sa rečima: Treneru, avion mi poleće za sat vremena-, govorio je nekada Krojf o Romariju.

Romario je bio igrač svog vremena, koji je naravno voleo zabavu i provod. Kada se pojavio Ronaldo, 1994. godine, bio mu je „sluga“ u reprezentaciji, a i van staze je privlačio, pa mu je navodno ćerkina drugarica bila ljubavnica.

Romario je bio žestok prema meni. Svaka dva ili tri sata je tražio da mu donesem kafu, a nakon utakmice bi mi dao kopačke da ih očistim. Naravno, radio je to pred svima-, komentarisao je Ronaldo događaje sa Svetskog prvenstva 1994. godine.

Poslednji čin kojim je privukao medijsku pozornost, je odluka da se okrene politici. Ubrzo je ušao u brazilski parlament, ali usled brojnih optužbi i skandala, nije se proslavio.

Za vreme političke karijere je utvrđeno da nema nelegalno stečene imovine, ali mu je ugled narušen.

Što se sportske karijere tiče, mnogi smatraju da je mogao i mnogo više, ali nema sumnje da je bio jedan od najvećih.

“Maradona je neukrotiv, kako izaći na kraj sa njim?”

OBAVEZNO POGLEDAJTE: STEFAN NEGUCIĆ posle 2 godine pauze JEDVA ČEKAM MEČ NA SBC! Voleo bih u UFC!

7 KOMENTARA

    • Gde odlica ovo je prica skoro svakog Brazilskog fudbalera kad dodje u Evropu i oproba nocni zivot fudbal ga vise ne zanima

  1. kakav smeker,mozes ici ako das dva gola,covek dao dva komada i kaze treneru moze izmena avion mi polece za pola sata,i sta ce covek nego da ga pusti,ispunio svoje obecanje,sto mu nije bilo tesko jel znamo koliki je majstor bio

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime