I dok ga mnogi već godinama unazad “teraju” u penziju, švajcarski teniser Rodžer Federer smatra da ima još mnogo toga da pduži tenisu.

U 2020. godini ga definitivno nećemo gledati, a kada Federer planira da se vrati na teren?

-Nadam se da bih sledeće godine u januaru mogao da se vratim na teren. Osećam se dobro, zdrav sam, svi u mojoj porodici su zdrav – rekao je Federer, te prokomentarisao povredu kolena.

-Osećam napredak. Možda ne iz dana u dan, ali iz nedelje u nedelju svakako. Dobar je napredak. Bio sam na teniskom terenu prošle nedelje, prvi put posle februara. Ohrabrujuće je, radim koliko mogu ili koliko mi koleno dozvoljava. Ali, dobrog sam duha, to je važno.

Naravno, Federer je već dao mnogo toga “belom sportu”, ali ni sam ne sumnja da još uvek ima prostora za njega.

-Ništa se nije promenilo, još uvek se borim za moj povratak, želim da se vratim na teniski teren. Voleo bih da još igram protiv legendi ovog sporta i najboljih igrača. Osećam da je još ostalo nečega u meni, definitivno neću napustiti tenis. Zabavno je biti filantropist, teniski igrač, sve to u isto vreme. Sve je to iskustvo za sebe, ali neću se penzionisati još uvek – kaže Federer.

Osim toga, Švajcarac je ispričao i kako provodi vreme van terena, i koja je to važna odluka koju je doneo.

-Nekada sam išao na skijanje, fudbal, skvoš, stoni tenis, a onda sam pre izvesnog vremena razmislio i rešio da se ne povređujem. Odustao sam od svega toga i sada čitam vesti jer želim da budem u toku šta se dešava. Često se čujem sa prijateljima i provodim vreme sa decom. Idem u šetnje sa njima, gledam ih kako rastu – kaže Federer i dodaje:

-Moj najveći hobi i posao je biti roditelj. Pretpostavljam da sam njihov i svoj ‘menadžer’ i trudim se da uvek pratim šta se dešava. Postao sam njihov profesionalni vozač, uvek ih vozim na aktivnosti i mogu vam reći da je to ozbiljan posao – zaključio je Rodžer.

“Dali smo sve od sebe, ali kako protiv Federera i Nadala?”

OBAVEZNO POGLEDAJTE: DRAGAN STOJKOVIĆ PIKSI – Priče iz kraja #09

 

2 KOMENTARA

  1. pa kakav povratak,vratice se Federer i koliko ce jos igrati,ne vise sigurno od dve godine,pa nema on 20 godina,i kada se bude vratio mislim da vise nece osvojiti nista,i onda ce videti da je gotovo,a i mislim da je vreme

  2. Alav treba mu još para nije dovoljno zaradio ,šta da pruzi kad može da ga pobedi bilo koji igrač u prvih 10 pokazalo se vise puta tako na posljednjim turnirima

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime