Odbrana Liverpula prethodnih sezona izrasla je u jednu od najačih. Predvode je Trent Aleksandar-Arnold i Endi Robertson, a u njihovim potezima uživa se i na drugoj polovini terena.

Aleksandar-Arnold i Robertson su samo tokom prošle sezone bili deo 31 premijerligaškog gola Liverpula. Impresivan podatak za defanzivce.

Pohvalno o njima govorio je i nekadašnji fudbaler Mančester Junajteda, Rio Ferdinand. Njih trojica su gostovali u programu BT sporta “Between The Lines”, a Ferdinand je na njihovim primerima govorio koliko bekovi utiču na napadačku igru tima.

-Ovo si ti Robo na lopti, paziš na svog igrača, krećeš se, nosiš loptu i završavaš na mestu ‘devetke’. U moje vreme, ovo se bukvalno nikada ne bi dogodilo. Evo Trenta. Da je ovo bio Geri Nevil ja bih već urlao na njega da se vrati na svoje mesto. A ti si jedan od defanzivaca koji pomaže napadu i ne služi samo da se zaustavi napadač rivala. Ovo što vas dvojica radite je neverovatno. Da sam sa vama na terenu i ja bih vam se priključio-, govorio je Ferdinand.

Robertson je skromno govorio o svojoj igri, već je istakao poverenje u preostale defanzivce.

-Mislim da je glavna stvar u tome što mi idemo napred to što znamo da imamo dobru zaštitu iza leđa. Imamo poverenja u Fabinja, Džoa (Gomeza) i Virdžila (Van Dajka). Verujemo da oni mogu da se brane tri na tri. Kada ja izađem sa svoje pozicije, Đini (Vajnaldum) pokriva to mesto levo-, rekao je Endi Robertson, dok je Trend dodao:

-Taj trougao iza nas je spreman da se brani tri na tri, Đini je spreman da pokriva levo ako treba, a Hendo (Džordan Henderson) desno. Takođe, uvek neko ostaje i na ivici kaznenog prostora za slučaj da treba da se preseče kontranapad-, objasnio je Aleksandar-Arnold.

Svestan je Robertson koliko su napredovali, a Ferdinand je pohvalio i duge, tačne pasove preko terena.

-U takvim situacijama uvek razmišljam šta bi meni bilo najteže da rival uradi i radim to-, kratko je objasnio Aleksandar-Arnold.

Biragi veran Fiorentini i to na duže staze

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Željko Čačija: Voleo bih da Erik Buza nastupi na Megdanu!

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime