Ove sezone je u fantastičnoj golgeterskoj formi. Iako Zvezda u grupnoj fazi Lige Evrope nije bila naročito efikasna, sa samo dva gola na pet mečeva, njegov pogodak u Kelnu je privukao pažnju. Sedmog decembra će imati priliku da potvrdi klasu i približi se transferu iz snova.

Pre samo godinu dana je Ričmond Boaći igrao drugu ligu u Italiji. Njegov tadašnji klub je bio u ogromnim finansijskim problemima. Menadžeri, ali i neki drugi ljudi iz fudbalskog sveta su mu rekli da će u Srbiji moći da oživi karijeru. Nekadašnji član Juventusa je stigao u Beograd na pozajmicu, a kasnije je i potpisao dvogodišnji ugovor sa svojim sadašnjim klubom.

Sledeći meč Kristal Palasa je protiv VBA!

Ispostaviće se da je Ričmondov dolazak u Srbiju prava stvar, kako za njega, tako i za crveno-bele. Postao je rekorder po broju golova među strancima, iako je u klubu praktično odigrao samo jednu sezonu. Golovi u domaćem prvenstvu ili na međunarodnoj sceni, reprezentativac Gane uopšte nije pravio pitanje. Zato je poziv u nacionalni tim i stigao. A Ričmond je i za svoju državu stigao da zatrese mrežu.

Sada mediji u Gani, ali i u ostalim zemljama na afričkom kontinentu, pišu o velikom transferu. Boaći bi mogao već ove zime da se preseli u London. Ekipi Kristal Palasa je konačno krenulo, nakon što je u klub stigao Roj Hodžson. Postoje priče da ga traže Njukasl i Anderleht, da je ponovo bio zanimljiv Konteu koji ga zna iz Italije, ali se čini da su orlovi iz Londona ozbiljni u svojoj nameri.

Tu su i ostali mečevi Premijer lige!

Kako prenose mediji iz Ričmondove rodne zemlje, premijerligaš je odvojio 10 miliona evra. Ogromna cifra za Crvenu zvezdu koja na takvu ponudu sigurno neće ostati imuna. Završetak radova oko stadiona, saniranje finansijskog duga i jačanje igračkog kadra su samo neki od ciljeva aktuelne uprave. A sve bi bilo lakše kada bi na računu bilo para.

Tek ćemo saznati koliko su mediji iz Afrike pouzdani ali verovatno ni navijačima Crvene zvezde ne bi bio preveliki problem da se oproste od Ganijca. Jedan od najboljih napadača u klubu u ovom veku bi, pored evropskih uspeha Zvezdi, mogao da donese i značajnu finansijsku korist.

A Kristal Palasu je napadač neophodan!

Kristal Palas se mučio sa golovima na početku ove sezone i postigao ih je samo osam na 14 ligaških mečeva. Tri puta je strelac bio Vilfred Zaha, koji igra krilo a zanimljivo je da nijedan napadač nije postigao gol u Premijer ligi. Luka Milivojević, strelac jednog gola u ligi i nekadašnji igrač Crvene zvezde, mogao bi da pomogne Boaćiju oko aklimatizacije. I to već od januara naredne godine.

Meč decenije za crveno-bele je protiv Kelna!

Oduvek je Boaći pričao da mu je Premijer liga san. Broj 14 nosi zbog Anrija a ove jeseni je već igrao na ’’Emiratima’’. Tada je propustio jednu odličnu priliku za osvajanje tri boda, možda će sledećeg proleća na nekom engleskom stadionu postići gol za pobedu?