Rasulo u Memfisu: Od serije poraza od tuče u svlačionici!

(Photo by Al Bello/Getty Images)

Prvi put od uvodne runde u novoj sezoni NBA lige Memfis ima više poraza nego pobeda. Grizlisi su počeli odlično, izgubili su samo pet od prvih 18 mečeva, ali potom je usledila serija loših rezultata, što je navodno kulminiralo tučom u svlačionici franšize iz Tenesija nakon poraza od Detroita na svom parketu.

Treneru Memfisa Džej Bi Bikerstafu trebalo je više od pola sata da se pojavi na konferenciji za medije nakon poraza od Pistonsa (94:101), što je bio njihov osmi na poslednjih 10 utakmica, a po izrazu njegovog lica je moglo da se zaključi da je emotivno istrošen.

Rasulo u Memfisu: Od serije poraza od tuče u svlačionici!

Bikerstaf je delovao umorno od pričanja nakon što je istakao da je učestvovao u „razgovoru koji je morao da se desi“ pošto su Grizlisi pružili još jednu razočaravajuću partiju, ponovo pred svojim navijačima u Fedex Forumu.

KO ĆE BITI NOVI NBA ŠAMPION?

Međutim, kako prenosi „The Athletic“ i uvek dobro obavešteni Šams Čaranija, razlog nezadovoljstva i utonulosti 39-godišnjeg stručnjaka, koji je tek 2017. godine prvi put seo na mesto glavnog trenera jedne NBA franšize, nije samo novi poraz, treći u nizu, već fizički obračun koji se dogodio u svlačionici Memfisa odmah po završetku susreta.

Glavni akteri sukoba bili su veterani, 32-godišnji Geret Templ i 30-godišnji Omri Kaspi, dok američki mediji navode da su u svlačionici nakon toga ostali samo Majk Konli i Mark Gasol. Ipak, Bikerstaf ocenjuje da je Memfis tokom razgovora „rešio“ neke od najvećih problema.

„Morali smo da obavimo taj razgovor kako bismo se suočili sa većim problemima. Mislim da smo neke od njih večeras rešili“, objasnio je mladi trener.

Gasol i Konli, koji su imali veoma loše šutersko veče pošto se u drugom poluvremenu uopšte nisu upisali u strelce, morali su da objašnjavaju novinarima šta se desilo tokom napetog sastanka.

KO ĆE OSVOJITI ABA LIGU U SEZONI 2018/19?

„Otvoreno smo razmenjivali mišljenja, pokušavali da popravimo situaciju i da ponovo budemo veoma dobar tim tako što ćemo konstantno raditi ono što moramo kako bismo pobeđivali“, rekao je Gasol, dok je Konli istakao da je sastanak bio „produktivan“.

Rasulo u Memfisu: Od serije poraza od tuče u svlačionici!

Memfis je pao na 11. poziciju sa učinkom 18-19, a s obzirom da u narednom kolu u Tenesiju igra protiv Bruklin Netsa, to će biti prilika da pokažu da li je razgovor zaista urodio plodom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime