Rajan Sesenjon – takvo dete još niste gledali!

Pisanje o talentovanim klincima koje će publika tek gledati u velikim mečevima nastavljamo izborom levog beka. Izbor je pao na Sesenjona, koji je već standardan u Fulamu ali će njegova karijera biti mnogo veća.

Pisanje o talentovanim klincima koje će publika tek gledati u velikim mečevima nastavljamo izborom levog beka. Izbor je pao na Sesenjona, koji je već standardan u Fulamu ali će njegova karijera biti mnogo veća. Njegovi realni dometi u narednim godinama bi mogli da budu borba za titulu u Engleskoj.

Debitovao je za Fulam sa 16 godina i 81 danom. Rođen je u maju 2000. godine a priliku je zaslužio upravo kod Jokanovića. U avgustu 2016. je odigrao svoj prvi meč, u EFL kupu protiv Lejton Orijenta. Samo sedam dana kasnije je debitovao i u Čempionšipu a četiri dana nakon toga postigao svoj prvi gol. Postao je prvi profesionalac u Engleskoj koji je rođen nakon 1. januara 2000. a da je postigao gol i najmlađi strelac u istoriji Čempionšipa.

Kvote za sve premijerligaške mečeve narednog kola!

Ukoliko vam njegovo prezime zvuči poznato, sigurno se sećate Stefana Sesenjona, bivšeg premijerligaškog igrača. Rođaci su, a Rajan ima i brata blizanca koji je takođe član Fulama. On još nije debitovao za prvi tim ali bismo uskoro mogli da gledamo braću zajedno na terenu.

Rajan je ove sezone već ubeležio 20 ligaških nastupa. Igrao je na svakom meču Fulama u Čempionšipu i iz igre izašao samo u 69. minutu prvom kola. Do sada je zabeležio četiri pogotka i dve asistencije, što je fantastičan učinak. Tri gola je postigao na jednom meču, protiv Šefilda u pobedi 5:4!

Engleski niželigaši ne miruju!

Tada je, doduše, igrao krilo. Nije mu strano da bude prekomandovan jednu liniju napred. Nizak, lak i hitar, lako rešava probleme sa protivničkim defanzivcima. Veoma je ofanzivan čak i kada igra na poziciji beka a pored brzine ima i odličan dribling.

Prethodne sezone je Rajan odigrao 25 mečeva i bio pravi hit prvenstva. Dobro je išlo Fulamu ali i njemu lično. Tada je postigao pet ligaških golova uz još tri asistencije i bio jedan od bitnijih igrača u timu. Fulam je stigao do plej-ofa, ali im ove sezone ide malo slabije.

’’Kada ste mladi, želite da igrate što više. Ja to imam ovde, prethodne sezone sam dobijao šansu i sada hoću da nastavim’’, reči su Rajana Sesenjona. Objasnio je potpisivanje profesionalnog ugovora sa Fulamom iako su ga tražili i neki svetski poznati klubovi.

Uvek se igra neki meč Čempionšipa!

Za ekipu koju predvodi Jokanović je već nastupio preko 50 puta i postigao zavidnih 11 pogodaka. Mnogi ga smatraju najvećim engleskim talentom i redovno se nalazi na listama igrača koji najviše obećavaju u budućnosti! Već je dovoljno dobar za idealni tim u Čempionšipu, zamislite koliko će dobar biti kada ’’bude veliki’’. Slaviša ima dijamant na levoj strani terena, ugovor je potpisan i sada treba samo napredovati.