Putovanje koje će CSKA zauvek pamtiti, 6.000 kilometara na istok!

Danas počinje 17. kolo ruske Premijer lige a nakon njega ostaju da se odigraju još tri pre zimske pauze. Igraće Rusi sve do polovine decembra a uslovi u nekim gradovima uopšte neće biti fudbalski

Danas počinje 17. kolo ruske Premijer lige a nakon njega ostaju da se odigraju još tri pre zimske pauze. Igraće Rusi sve do polovine decembra a uslovi u nekim gradovima uopšte neće biti fudbalski. O tome će knjigu moći da napišu igrači CSKA, čim se vrate iz Habarovska.

Kada je prošlog leta postalo jasno da će SKA iz Habarovska igrati u najjačem rangu takmičenja počele su kalkulacije koliko će vremena biti potrebno da se stigne na krajnji istok Rusije. Jedino je ostrvo Sahalin udaljenije od ovog grada blizu kineske granice.

Kladi se na rusku Premijer ligu!

U prvom kolu je SKA bio domaćin Zenitu a u dosadašnjem delu sezone im je gostovao i Spartak, aktuelni šampion. Za sada im ta prednost domaćeg terena i ogromnih napora koje gost mora da uloži daje malu prednost, pošto su obe pobede u ligi zabeležili na svom terenu. Ipak, sa 12 bodova oni trenutno zauzimaju poslednje mesto na tabeli.

Ekipa CSKA će do Habarovska putovati osam sati. Avionom, naravno, to je vreme potrebno da se preleti tih nekoliko hiljada kilometara koje dele prestonicu i grad na istoku. Vremenska razlika između dva grada je sedam sati. Po našem vremenu utakmica počinje u 10 časova, po moskovskom je to podne dok će u trenucima kada sudija bude davao znak za početak u Habarovsku biti 19 časova!

Može li CSKA da osvoji titulu ove sezone?

I sve bi to bilo nekako podnošljivo, verujemo čak i da bi se igrači CSKA privikli na novonastalu situaciju i smogli snage za pobedu, da najavljena temperatura nije -22 stepena! Kako je moguće igrati na takvoj hladnoći? Saznaćemo danas. Ali i naredne nedelje, kada će na istom stadionu SKA dočekati još jednog protivnika iz glavnog grada, aktuelnog lidera prvenstva, Lokomotivu.

SKA će u poslednja dva kolo jesenjeg (mada je ovo zimski) dela šampionata biti gost pa su ova dva meča idealne prilike za osvajanje bodova, ukoliko ne žele da budu poslednjeplasirani sve do marta. Protivnik kom će na neverovatnoj hladnoći goreti pod nogama i naporan put nisu saveznici timova iz Moskve u naredna dva kola. Sada nek pokažu kvalitet, nek pokušaju da osvoje bodove tamo gde to nije lako učiniti!