Pojedinačno prvenstvo Srbije u bosku za seniorke i seniore startovalo je kvalifikacionim borbama u Smederevu, uz striktno pridržavanje epidemioloških mera propisanih od Kriznog štaba Vlade Srbije.

Za naslov šampiona po kategorijama nadmetaće se preko 50 boksera i 13 dama.

Dueli u hali u Smederevu su zbog pandemije korona virusa zatvoreni za gledaoce. Prvi dan takmičenja su obeležili Veljko Ražnatović i Sandro Poletan, koji su opravdali uloge favorite u svojim kategorijama.

boks-prvenstvo-srbije
Startovalo je Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu (Foto: BSS)

Ono što daje dodatni motiv svima jeste i podatak da je Bokserski savez Srbije doneo odluku da svi pobednici ovog takmičenja, ali i ranije održanog Prvenstva za mlađe kategorije, u narednom periodu svakog meseca dobijaju stipendiju, što je po prvi put u istoriji srpskog boksa da se na ovaj način finansijski pomogne nadama.

Ujedno ovo takmičenje je izborno za širi sastav reprezentacije Srbije.

Mečeve su pratili predsednik Bokserskog saveza Srbije, Nenad Borovčanin, sportski direktor Tomislav Antelj i selektor Milan Piperski, uz prisustvo legende Tadije Kačara.

Klubovi koji su uzeli učešće na prestižnom seniorskom takmičenju su: KS 037, Banat Zrenjanin, Bečej, Čukarički, Dandi, Despot, Fontana, Gard, Grejtest, Loznica, Mart mat, Miners, Mix Prijepolje, Metalac, Naisus, Nina box team, Novi Sad, Omladinac, Petrovgrad, Radnički Beograd, Braća Ribać, Radnički Kragujevac, Rokica Loznica, Roosters, Šajkaši, Sloboda Čačak, Sombor, Spartak, Srbija Surdulica, Trstenik, Ugostitelj, Vitez, Vojvodina i Zemun.

Borovcanin-Piperski-Antelj
Nenad Borovčanin, Milan Piperski i Tomislav Antelj (Foto: BSS)

Disciplinska komisija BSS je na sednici održanoj 27.10.2020, a na osnovu datih izjava i uzimanja u obzir materijalnih dokaza povodom napuštanja sportskog događaja u Smederevu, na finalu Super lige Srbije u boksu za sezonu 2019 – 2020. i na osnovu Zakona o sportu kao i Disciplinskog pravilnika BSS, donela jednoglasnu odluku (rešenje):

Da se članovi BK Loznica – Aleksandar Risimić, Milan Marković i Rade Jovanović suspendiju iz Bokserskog saveza Srbije na period od dve godine, počevši od dana donošenja odluke 27. oktobra 2020. pa do 27. oktobra 2022. godine.
Takođe nakon prijave podnete od strane Marijana Cvetkovića, direktora Bokserske lige Srbije, a povodom bodovanja na finalnom meču Super lige Srbije između Gligorića i Aličića gde je pobedu 2:1 odneo Gligorić, a nakon revizije pomenutog meča na sastanku održanom 24. oktobra, gde su domaće sudije glasale 3:16 u korist Semiza Aličića, kao i međunarodne sudije 0:3 u korist takmičara Loznice, Disciplinska komisija BSS donela je odluku da se sudije Aleksandar Vučićević i Miloš Danilović suspenduju na period od dve godine, od dana donošenja odluke.

Protiv ovih rešenje moguća je žalba Stalnom Arbitražnom sudu Olimpijskog komiteta Srbije.

Pojedinačno Prvenstvo Srbije nastavlja se sutra u istoj dvorani, a finalni dueli planirani su za subotu.

Barselona: Gledali ste najboljeg; Juve: Najboljeg vam dovodimo na Kamp Nou

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Najpopularniji SPORTOVI na svetu | Meridian Sport TV | PART 5

5 KOMENTARA

    • klasicna makljaza ali kod nas i nema gde da ga gledamo ,sve je ovo sminkerski po mei ovde.a NEKAda nisam spavao po celu noc samo da bi gledao meceve kada je igrao npr Klicko

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime