Prva u Portlandu – može li Denver da pobedi ako Jokić ne dobije pomoć?

(Photo by Matthew Stockman/Getty Images)

Sa koje god strane da pođeš, Denver se ponovo nalazi u istoj situaciji kao i u plej-of seriji sa San Antoniom, samo je obrnuo raspored pobeda i poraza u prva dva duela.

Posle sedme utakmice sa Teksašanima i prve sa Portlandom, malo je šta nagoveštavalo da će Grumenovi biti potpuno ,,izduvani” kada po treći uzastopni put izađu na parket Pepsi centra. Međutim, Denver je upravo tako i izgledao, kao nenaduvana moltenka, ili kao brodić na jedra odlutao na pučinu gde nema ni daška vetra.

Bilo je prosto neverovatno videti kako Džamal Marej, ali i ne samo on, promašuju po šest-sedam puta za redom, ponekad i po dva ili tri šuta posle osvojene lopte u napadu. Jeste da je Portland izašao spreman da spreči da im koš ponovo bude napunjen i to sa drugačijom postavkom u odbrani, ali je Denver zaista bio očajan.

Denver ili Portland jednako je Jokić ili Lilard?

Marej je dobio novog čuvara (Harkls), a Nikola Jokić je neprestano bio pod udvajanjem. Dešavalo se da srpski košarkaš nekoliko puta napravi grešku ne uviđajući udvajanja, što nije bilo uobičajeno tokom sezone. Loša je bila i saradnja između njega i Mareja, a bilo je i neuobičajeno mnogo promašaja posle skoka u napadu. Kao da sve to nije bilo dovoljno, Tori Kreg je dobio udarac koji mu je slomio nos.

Denver više ne sme toliko da promašuje ukoliko želi da pobeđuje

Majkl Meloun je već intervenisao tokom plej-of mečeva ,,prepravljajući” petorku, pojačavajući odbranu i podižući moral Mareju. Činjenica je da je Denver veoma nestalan u igri, što jednim delom može da se objasni onim, tako rado uoči doigravanja pominjanim neiskustvom, ali šut iz oko 35% je neprihvatljiv. Ili jeste ako se želi na odmor. Monte Moris nije postigao nijednu trojku tokom celog plej-ofa, a Vil Barton ponekad ni sam ne zna šta će da uradi.

Prva utakmica u Portlandu, a kvota na Denver je odlična!

Marej i Haris takođe samo povremeno pokažu šta mogu. Kad se sabere sve zajedno, dobije se šut za tri poena koji je u drugom poluvremenu bio 2 od dvanaest. Portland treba samo da nastavi da udvaja Jokića i da kupi promašaje Denverovih spoljnih košarkaša. Mogu čak i da ga utrajajaju ako njegovi saigrači nastave da promašuju i ,,bazen”. Nema te MVP igre koja može to da ispravi.

Pitanje koliko to može da se popravi odbranom, jer situacija slična onoj u sedmom meču sa San Antoniom kada je taj deo igre nadoknadio propušteno u napadu, ne dešava se tako često.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime