Previše defanzivno čak i za Italijane, zbog ovoga svi žele otkaz za Venturu

U italijanskim medijima se pojavila informacija da će Đanpjero Ventura dobiti otkaz nakon meča reprezentacije Italije sa Švedskom bez obzira na rezultat.

U svojoj kvalifikacionoj grupi Italijani su bili drugi iza moćne Španije, a u prvom meču baraža su izgubili od Švedske sa 1:0. Sada moraju da jure rezultat, ali po prvim infromacijama iz Italije Ventura to ne planira.

ITALIJA ILI ŠVEDSKA – IZABERITE SAMI

Procureo je navodni sastav Italije koji je čak i za prilike “Azura” previše defanzivan. U timu su tri štopera, dva beka, dva zadnja vezna, a napred su Kandreva, Gabijadini i Imobile.

Sastav: Bufon; Barzalji, Bonući, Kjelini; Florenci, Darmijan; Žoržinjo, Parolo, Kandreva; Gabijadini, Imobile

U odnosu na prethodni meč u timu neće biti De Rosija, Veratija i Belotija, a u prvom timu nisu planirani ni Eder i Insinje koji su na prošlom meču ušli sa klupe.

Koji je plan Italije? Ventura računa da će zaštiti svoj gol, a da bi napadačka trojka mogla sama da iskreira svoje šanse. Ćiro Imobile je zaista u neverovatnoj formi i statistički je najbolji napadač Evrope u ovom trenutku.

AKO ŠVEDSKA DA GOL – PROLAZI DALJE! A KVOTA NA TO JE FENOMENALNA! 

Oprez je jasan, jer bi u slučaju primljenog gola šanse “Azura” za plasman na Mundijal bile minimalne – morali bi da postignu tri gola.

Za očekivti je da Imobile, Kandreva i Gabijadini pritisnu odbranu Šveđana na prenosu lopte što je više moguće i verovatno Ventura pokušava da natera Nordijce na grešku.

Ostaje da se vidi koliko je to moguće, jer ovaj tim Švedske upravo svoj uspeh duguje odličnoj taktici i uigranosti ekipe. Tim u kome je Emil Forsberg jedina zvezda nema vanserijske pojedince, ali je zato kompaktan i teško da će ih Italija naterati na grešku.