Preokret: Ništa od Stolice, Savo Milošević trener Partizana

Oni koje krasi duh i sklonost ka humoru, možda je začudila vest da se, iako je Žoze Murinjo slobodan, Partizan ipak opredelio za utabanu stazu pa je za novog trenera i zvanično proglašen nekadašnji fudbaler Crno-belih Savo Milošević.

Portugalac će sigurno naći angažman, ako mu je uopšte i potrebno da se negde ponovo izlaže kritikama kako mu je taktika dosadna, a Milošević će u klubu zvanično biti predstavljen u u četvrtak. Prethodni trener Zoran Mirković i Milošević su bili klupski drugovi u Partizanu u periodu 1993-1995, a dugi niz godina su zajedno nosili dres nacionalne selekcije. Ono što je još slično u vezi sa njima dvojicom je to što ime je klupa Crno-belih prvi samostalni posao vođenja jedne prvoligaške ekipe.

Vladimir Volkov: Naravno da bih se vratio u Partizan, Vučinić bolji od Benzeme

Savo Milošević će debitovati u ligaškoj utakmici koju Partizan igra u nedelju sa Napretkom iz Kruševca, a na prilično vrelu klupu će sesti iskočivši iz udobne fotelje koju je imao u Fudbalskom savezu Srbije, gde je obavljao dužnost potpredsednika. Njegova jedina veza sa trenerskim radom ,,na terenu” je ostvarena u periodu 2011 – 2012 godine kada je  bio pomoćnik Branku Brnoviću u selekcije Crne Gore. Kao i sa Mirkovićem, Milošević je svojevremeno i sa Brnovićem zarađivao fudbalski hleb u Partizanu u toku dve godine u periodu 1992-1994.

Nije kome je suđeno: Savo Milošević umesto Ilije Stolice postao trener Partizana

Višetruki šampion Srbije je nagoveštavao da bi novi trener trebalo da bude Ilija Stolica koji je i sam svojevremeno bio član Crno-belih. Doduše, za razliku od Miloševića koji je u Humskoj nabrojao skoro stotinu mečeva, nesuđeni trener je odigrao samo četiri.

Aleksandar Mitrović i Savo Milošević – a ko su ostali u srpskom ,,klubu 20“ u Premijer ligi?

Ideja sa kojom je Partizan ušao u saradnju sa nekadašnjom Zlatnom kopačkom na prvenstvu Evrope 2000, nije sasvim jasna, ali je možda u pitanju jedan novi početak i pravljenje dugoročnih planova.

Savo Milošević ima punih četrdeset i pet godina, a osim Partizana, igračku karijeru je gradio i u inostranstvu. Tri godine je igrao za Aston Vilu, a onda je skoro deceniju proveo u Španiji i Italiji nastupajući za Saragosu, Espanjol, Osasunu, Seltu i Parmu. Poslednju aktivnu sezonu je imao u Rusiji igrajući za Rubin sa kojim je postao šampion te zemlje. Poseduje profesionalnu licencu za obavljanje trenerskog posla, a u kojoj meri će to biti dovoljno za smirivanje kormila koje mu je povereno, ostaje da se vidi.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime