ROGAN JE TEK POČEO: Mogućnosti koje Voždovac ima moraju biti znatno kvalitetnije iskorišćene!

predrag rogan-voždovac
Rogan je otkrio koji su glavni ciljevi Voždovca (FOTO: FK Voždovac)

Voždovac je u nedavno završenoj sezoni pretrpeo veliku promenu, kada je na mesto Jovana Damjanovića stigao Predrag Rogan i krenuo u novu misiju.

Situacija nije bila povoljna, ali Rogan je došao sa namerom da stvari okrene u svoju i u korist svog kluba. Prvi cilj je ispunjen – Vožovac je ostao u Super ligi.

– Odlučio sam da se uhvatim u koštac sa borbom koja me je na Кrovu sačekala, sa teškim rasporedom i konkurencijom koju je u tom trenutku činilo čak deset klubova – priseća se dolaska u klub šef struke Zmajeva i dodaje:

– Formirao sam respektabilan stručni štab, vera u igrački potencijal, ideju i viziju, nije ostavljala prostora za sumnju da ćemo ostvariti cilj. Ponosan sam što sam deo kluba koji je ostao dosledan svojim principama, promovišući zdravu fudbalsku priču i ambijent, gledajući samo sebe i stavljajući fokus tamo gde i treba da bude – na terenu – priča Rogan za klupski sajt.

Imperativ rezultata za kratak vremenski period nije nešto sa čime se Rogan susreo prvi put. U svojoj bogatoj trenerskoj karijeri pomogao je ekipama Spartaka iz Subotice i mađarskom Ujpeštu da ostanu u ligi, dok je Zemun i Mačvu predvodio do ulaska u viši rang.

– Sa jedne strane važno je biti dosledan principima i realizovanju svoje ideje, a sa druge strane biti fleksibilan u načinu sproveđenja istih u delo. Sposobnost prilagođavanja različitim sistemima, ambijentu i prepoznavanje odlučujućih faktora u njima za kratak vemenski period su na kraju ključ.

predrag rogan-voždovac-predstavljanje-intervju
Rogan je preuzeo tim Voždovca (FOTO: FK Voždovac)

Predragu Roganu, čini se, igrači veruju, kao i on njima, jer odnos prema poslu koji radi dolazi iz čiste emocije.

– Ono što pravi razliku i što smatram da je jedan od mojih najvećih kvaliteta jeste to što svom timu i ovom sportu dajem celog sebe. Ta emocija rezultira kroz izuzetnu atmosferu, dobru energiju, zajedništvo i veru jedni u druge bez obzira na okolnosti u kojima se nalazimo – kaže Rogan i dodaje:

– Saradnici koje u Voždovcu imam čine me boljim i zahvalan sam im na tome! Trener je kvalitetan onoliko koliko su članovi njegovog tima dobri u svom poslu.

U kriznim situacijama ljudi su skloni da postojeći pritisak dodatno povećaju. Predrag Rogan ističe da još uvek radi na tome kako da se nosi sa pritiskom koji sam sebi nameće uz rituale koji mu pomažu u tome.

– Porodica je moj mir i izvor snage i podrške. Energiju usmeravam u razvoj i konstantan napredak, jer me je iskustvo naučilo da ne smem da je rasipam na stvari koje ne mogu da promenim i na koje ne mogu da utičem.

Činjenica da je Voždovac u prethodnoj sezoni izborio opstanak u poslednjem kolu poziva na oprez, ali i omogućava konstrukciju jedne nove ekipe, kojoj ni u jednom segmentu ne fali potencijala.

– Mogućnosti koje Voždovac ima moraju biti znatno kvalitetnije iskorišćeni! Zato je ovaj period, do početka priprema, kada se formira ekipa i pravi koncept tima, organiziju i planiraju pripreme, najvažniji korak za nastupajući sezonu – zaključio je Rogan.

KRATKO JE BIO NEZAPOSLEN Lalatović potpisao, ima novi klub i ozbiljan zadatak!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Ruža Ilić: Sudija treba da vraća fudbalerima istom merom! | SPORT FOKUS EP06

 

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime