Rogan i “Zmajevi” kreću u napad: Niko ne može da nam zabrani da izađemo na teren i pokažemo kvalitet!

predrag rogan-voždovac-predstavljanje-intervju
Rogan je preuzeo tim Voždovca (FOTO: FK Voždovac)

Prvi tim Voždovca početkom nedelje preuzeo je novi stručni štab na čelu sa Predragom Roganom.

Kao što je poznato, Rogan je u svojoj karijeri predvodio je nekoliko domaćih klubova poput Napretka, Spartaka, Mačve i TSC-a, dok je na međunarodnoj sceni bio trener Ujpešta.

Upravo je najstariji mađarski klub bio i poslednji angžman Rogana, pre nego što se vratio u srpski fudbal i došao na Кrov. Kako je rekao, dobro poznaje strukturu u klubu, a za sebe i svoje saradnike postavio je jasne ciljeve.

-Voždovac je respektabilan klub, jedan od najbolje organizovanih klubova u Srbiji. Verujem u potencijal tima, ali ponavaljam – potencijal nije isto što i kvalitet i moramo da se dokažemo na terenu. Obaveza mog stručnog štaba i mene je da sav taj potencijal i predispozicije koje poseduju ovi igrači iskoristimo na najbolji mogući način. Verujem u sebe i svoje saradnike, da možemo da napravimo rezultat – rekao je Rogan za klupsk sajt.

Кao što je bio jasan u postavljanju ličnih ciljeva, tako je i igračima otvoreno stavio do znanja šta se od njih očekuje.

rogan-voždovac
Rogan počinje novu epizodu u srpskom fudbalu (FOTO: FK Voždovac)

-Moraju da veruju u sebe i svoje sposobnosti! Fudbal je igra detalja, a bez discipline, čvrstine i požrtvovanosti za klub i tim ne možemo ništa uraditi. Tim je ispred svakog pojedinca i ako imamo takav stav – možemo sve! Moramo da pokažemo karakter i mentalitet, jer to u krajnjoj liniji pravi razliku. Niko nam ne može zabraniti da izađemo na teren, pokažemo želju i pobedimo svakog protivnika!

Voždovac je među mlađim ekipa u prvenstvu, ali ima i nekoliko iskusnih pojedinaca. Za svakoga od njih, trener Rogan ima jasan zadatak.

-Sigurno da mladost, kao i iskustvo, ima svoje vrline i mane. Energija koju pokazuju ovi momci je zaista za svako poštovanje. S druge strane, imamo i dosta iskusnih igrača poput Prekovića, Gajića, Arsića, Stanisavljevića i Stojčeva. Najpre sam se njima obratio, jer ovo je momenat u kome oni treba da povuku ovaj brod u pravcu u kome treba da ide – kaže Rogan i dodaje:

– Ostali momci to treba da isprate na najbolji mogući način, a moja obaveza kao šefa stručnog štaba je da njih vodim. Ambijent i atmosfera u svlačionici su preduslov za ispunjavanje zadatka i od njih očekujem da se ta energija pokaže i na terenu!

Iako je primarni cilj i zadatak za ovu sezonu veoma jasan, stručnjak rodom iz Loznice ima i dugoročnu viziju i misiju za Zmajeve.

-Voždovac mora da bude u prvih šest klubova u Srbiji sa infrastrukturom i uslovima koje ima. Pored afirmacije igrača, ovaj klub treba da bude reprezent dobre organizacije u svakom smislu. Voždovac nikome ne sme da bude lak zalogaj i ako hoće da nas pobede, svaki protivnik treba ozbiljno se potrudi da bi nas nadigrao.

voždovac-stručni štab-rogan
Voždovac ima novi stručni štab (FOTO: FK Voždovac)

Predrag Rogan je na Кrov došao sa svojim timom najbližih saradnika, pomoćnim trenerima Brankom Mirjačićem i Đorđem Jorovićem, kondicionim trenerom Miroslavom Sredićem a iz prethodnog sastava zadržao je trenera golmana Predraga Miljkovića.

-Apostrofirao sam više puta tim, a to se ne odnosi samo na igrače. Ja sam dobar trener onoliko koliko imam dobre saradnike. Oni mene treba da učine boljim i među nama postoji bezuslovno poverenje i poštovanja. Sredić je kondicioni trener sa bogatim iskustvom na međunarodnom nivou, kako u svetu fudbala tako i u svetu košarke.

-Bane Mirjačić i Đole Jorović su izuzetni momci sa kojima sarađujem dugo. Sa Banetom sam radio u Spartaku, ima veliki potencijal da se razvije u dobrog trenera i to će sigurno pokazati u budućnosti. Jorović je bio u stručnom štabu Marka Nikolića u Videotonu i radio je dugo u inostranstvu. Sa trenerom golmana Miljkovićem se poznajem toliko dugo i zaista je izuzetan čovek, zajedno smo Zemun uveli u drugu ligu.

-Кvalitetan stručni štab i baš zato sam optimističan da možemo da ispunimo zadatak zbog kog smo došli u klub – rekao je Rogan i dodao:

-Disciplina i odnos prema obavezama su preduslov za ovaj posao! Dobre komunikacione veštine i izgradnja odnosa, poverenja i autoriteta. Vredan rad i posvećenost, svakodnevno ulaganje u sebe. Praćenje trendova u kom smeru ide fudbal i saradnici koji ti u svakom trenutku čuvaju leđa i čine te boljim.

Novi šef struke ekipe sa Кrova poslao je jasnu poruku – da se ne boji izazova!

-Sigurno da bi naš posao bio lakši da smo došli u malo drugačijoj situaciji za Voždovac. Ipak, ne biramo vreme, spremni smo za izazove i verujem da ćemo svojim rezultatima odgovoriti na pravi način – poručio je Rogan.

Asano u čudu: Pobediš 19 utakmica – svi ti kliču, izgubiš jednu – bude haos!

Obavezno pogledajte: NIKOLA ŽIGIĆ | Priče iz kraja #31

 

5 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime