Praznična čuda se dešavaju! Benevento konačno do pobede!

Benevento
BENEVENTO, ITALY - DECEMBER 30: Players of Benevento Calcio celebrates after Massimo Coda scored the 1-0 goal, beside the disappointment of players of AC Chievo Verona during the serie A match between Benevento Calcio and AC Chievo Verona at Stadio Ciro Vigorito on December 30, 2017 in Benevento, Italy. (Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images)

Benevento je pobedio u fudbalskoj utakmici italijanske Serije A. Da, i to se dogodilo. Posle 28 i po sati fudbala, 19 mečeva i čitave jedne polusezone, Benevento stiže do istorijske pobede.

Veštice su začarale Leteće magarce i minimalnim rezultatom ostvarile rezultat zbog kog su njihovi navijači konačno mogli da slave pobedu. Prvu posle više od šest meseci. Prvu u najvišem rangu italijanskom fudbala. Stadion Ćiro Vigorito je to zaslužio, čekali su i predugo.

Jedini strelac posle punog časa igre bio je Masimo Koda, ali pravog odgovora Kjeva nije bilo. Benevento je od prvog do poslednjeg minuta bio bolji tim. Stvarali su više prilika i čak devet puta su šutirali u okvir gola gostiju. Ipak, to im je bilo dovoljno za samo jedan gol, ali i vrednu pobedu.

Nekoliko puta su Veštice gubile bodove ove sezone golovima u poslednjim minutima. Zato i ne čudi oprez domaćih navijača, sve dok sudija nije odsvirao kraj. Jer ne bi bio prvi put da su se nadali, pa na kraju poklekli. Ovaj put to nije bio slučaj. Benevento je izdržao i ostvario prvu pobedu u Seriji A.

Sada je završena prva polusezona za njih najjačoj ligi Apenina. Benevento je tako postao vlasnik najdužeg niza uzastopnih poraza od početka sezone (14, pre nego što su remizirali sa Milanom) i malo je nedostajalo da čitava polusezona prođe bez njihove pobede. Veštice sada imaju četiri boda, čak 11 manje od prvog tima iznad zone ispadanja.

Biće im potrebno mnogo više od novogodišnjeg čuda i jedne pobede kako bi opstali u Seriji A. Istina, malo ko i veruje u to, ali žuto-crvenima niko ne može da zabrani da nadanje.