To se zove kultura: Pozajmio golmanu kačket pa dobio dres!

Lids

Svašta se može videti u toj Engleskoj… Nekada fudbaleri svojim navijačima refundiraju troškove nakon ubedljivog poraza na gostovanju, a nekada i navijači imaju važnu ulogu u samom meču.

Baš ovaj drugi scenario videli smo u subotnjem meču između Barnslija i Lidsa. Naime, golman Lidsa Feliks Vidvald je na meču 19. kola Čempionšipa osim 11 domaćih igrača, imao protivnika i u vidu sunca.

U Barnsliju je bio lep i sunčan dan, a sunce je išlo pravo u oči nemačkom golmanu. Ipak, on se odlično snašao kada mu je jedan od navijača Lidsa dobacio kačket iz prvih redova. Vidvald se nasmejao i prihvatio tu pozajmicu, a moguće da je upravo dotični navijač uticao na rezultat meča.

Lids je slavio sa 2:0, a Vidvald je svoju mrežu sačuvao. Nakon završetka meča, vratio je kačket navijaču i u znak zahvalnosti mu poklonio svoj dres. Nemac očigledno ume da ceni pomoć…

::: Blistavi povratak Kaluma Vilsona: Ni dve operacije kolena mu ne mogu ništa! :::

Momci sa Eland Rouda su tako stigli do devete pobede u Čempionšipu, popevši se na osmo mesto tabele. Strelci su tokom drugog poluvremena bili Sainc i Alioski, pa Lids sada ima 29 bodova.

Barnsli je, sa druge strane, zabeležio osmi poraz, a drugi uzastopni, pa sa 20 bodova zauzimaju 17. mesto engleske druge lige.