Povratak šampionke – Bartoli je jača od bolesti!

Pre četiri godine je osvojila Vimbldon i ubrzo nakon toga se povukla iz sveta tenisa. Misteriozna bolest je počela da je lomi, telo je odbijalo hranu a ona je gubila kilograme. Bartoli je sada spremna da se vrati sportu.

Niko nije znao koja je bolest pogodila Marion Bartoli. Ona nikada nije bila manekenske građe, neke druge teniserke su proglašavane za najlepše i najzgodnije. Bartoli je tu bila samo da igra tenis. Mnogi su smatrali da ima nekoliko kilograma viška.

Koja žena će osvojiti Australiju?

Kada su kilogrami počeli da nestaju, teniski fanovi su mislili da je namerno. Više nije ličila na teniserku koju smo gledali, drastično je smršala i postala tema na društvenim mrežama. Dobijala je komentare da nikada nije bolje izgledala, da treba da bude ponosna na sebe. Ali, nije bilo razloga za sreću.

Virus, za koji se smatra da je pokupila u Indiji, mučio je francusku teniserku. Telo nije moglo da vari meso, ubrzo se prebacila na vegansku ishranu iako joj ni ona nije prijala u potpunosti. Mnoge druge stvari, poput tuširanja mineralnom vodom ili izbegavanja mobilnih postale su joj svakodnevnica.

Tokom najtežeg perioda u životu smršala je preko 20 kilograma. Šokantne fotografije su izašle u javnost. Marion Bartoli je u jednom trenutku izgledala strašno. Delovala je neuhranjeno, bez ikakvih naznaka da će joj biti bolje. Doktori nisu znali uzrok bolesti.

Kvote za šampionku Vimbldona su spremne!

Situacija je počela da se popravlja. To je dovelo Marion Bartoli, koja kaže da je vredno trenirala u prethodnom periodu, do pomisli da može ponovo. Da igra tenis, pa šta bi drugo mogla da radi? Iako je cela ta zamisao u početnoj fazi, teniserka ima plan.

Vrlo je jednostavno, Bartoli planira da se vrati sredinom marta. Videćemo da li će uspeti da stigne do željene forme do tada. Želela bi da joj prvi turnir bude Majami a raduje se nastupima na Gren slemovima i u FED kupu.

Pogled na dešavanja u svetu tenisa joj stvarno idu na ruku. Serena Vilijams je uspela da osvoji Gren slem u svojoj 36. Pritom, bila je trudna tokom igranja na tom turniru. Njena starija sestra je trenutno peta teniserka na listi, 15 godina nakon što je stigla do prvog mesta.

Tu su kvote za egzibiciju u Abu Dabiju!

Marion Bartoli ima tek 33 godine i nakon četvorogodišnje pauze ćemo je ponovo gledati na terenu. Ona je pokušavala da igra neke egzibicione turnire ali su je organizatori uglavnom odbijali zbog stanja u kom se nalazila. Brinuli su za njeno zdravlje jer je bila previše mršava. Sada su ti problemi za nju prošlost.

Nekadašnja 7. teniserka sveta je prošla kroz ogromnu krizu i suočila se sa zdravstvenim problemima. Sada je pobedila i želi da nastavi sa pobedama na WTA turu. Dva puta je učestvovala na završenom Mastersu sezone, igrala je finala Hopman i FED kupa a najveći trofej joj je pehar sa Vimbldona!